Carnea de pui: sănătoasă, dar nu ar trebui să o consumi zilnic

Angela Sabău |
Data publicării:
Carnea de pui
Carnea de pui

Nu mulți oameni știu despre consecințele consumului prea mare de carne de pui. Iată ce se poate întâmpla dacă mănânci prea mult pui.

Puiul este considerat pe scară largă a fi unul dintre cele mai versatile tipuri de carne. Chiar dacă puiul este de obicei cunoscut ca o alegere sănătoasă, asta nu înseamnă că este o alegere bună pentru a servi această pasăre în fiecare zi. Iată de ce!

Consumul excesiv de pui este rău pentru greutate, pentru inimă și produce  un risc crescut de intoxicații alimentare.

Prea multe proteine

În mod ideal, în jur de 10 până la 35 la sută din aportul caloric zilnic ar trebui să conțină proteine. Consumul de prea multe proteine ​​determină corpul să stocheze acest lucru ca grăsime. Aceasta înseamnă că creșterea în greutate crește și duce la niveluri ridicate de lipide din sânge. Dacă mâncați o bucată mare de pui în fiecare zi, veți contribui la o porțiune masivă din aportul de proteine, așa că asigurați-vă că urmăriți cu atenție.

Risc mai mare de boli de inimă

Consumul de prea mult pui poate duce la niveluri mai ridicate de colesterol. Nu va fi o surpriză faptul că acest lucru este legat de bolile cardiovasculare. În acest fel, consumul de pui și alte produse bogate în proteine ​​a crescut indirect riscul de probleme cardiovasculare - probleme de sănătate care ar putea provoca moartea.

Probleme la menținerea greutății

Consumul de prea multe proteine ​​pe bază de animale, cum ar fi puiul, poate face dificilă menținerea unei greutăți sănătoase. Potrivit The Huffington Post, persoanele care pot trăi fără carne, cum ar fi vegetarieni, pescatarieni, vegani sau flexitari, au de obicei un IMC mai mic decât persoanele care mănâncă carne zilnic.

Risc mai mare de toxiinfecție alimentară

Manipularea puiului este întotdeauna o problemă. Dacă nu ați gătit carnea până la capăt sau dacă legumele dvs. vin în contact cu puiul crud, este posibil să vă expuneți masa la salmonella sau campylobacter. Aceste bacterii sunt cunoscute pentru efectele lor urâte asupra corpului uman, deoarece pot duce la boli severe. Este deosebit de important pentru grupurile vulnerabile de persoane, cum ar fi persoanele în vârstă, copiii și femeile însărcinate, să evite cu orice preț acest tip de contaminare.

Risc mai mare de rezistență la antibiotice

Este o practică obișnuită în rândul fermierilor de păsări să administreze antibiotice animalelor lor. Mâncând acest pui, oamenii pot deveni apoi rezistenți la aceste antibiotice. Desigur, acest lucru prezintă un risc foarte real atunci când aveți de-a face cu o infecție și trebuie să luați antibiotice. Este posibil ca medicamentul să nu funcționeze așa cum ar trebui.

Rețineți că o dietă variată este mult mai benefică pentru sănătatea dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel