Cât crezi că ar costa cea mai scumpă pizza din lume și ce conține

Adisa Codruț |
Data publicării:
Pizza
Pizza

Cea mai scumpă pizza din lume costă câteva mii de euro și are printre ingrediente trei tipuri de caviar.

Caviar, homar din Norvegia și mozzarella de bivoliță sunt câteva dintre ingredientele folosite pentru cea mai scumpă pizza din lumea. Ea costă mii de euro, mai precis 12.000 de euro. 

”Cea mai scumpă pizza din lume costă 12000 $?

A fost dezvoltată într-un oraș din Italia, numit Salerno, are o dimensiune de 20 cm și se servește pentru două peroane. Se pregătește la solicitarea clientului și necesită un timp de preparare de 72 de ore, iar printre ingrediente se numără trei tipuri de caviar, homar din Norvegia, mozzarella de bivoliță, sare de mare roz din Australia”, notează Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj.

Despre pizza, medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că este ”o mâncare atât de nevinovată”. ”În pizza avem multă pâine.(...) Este sățios, hrănitor, este la îndemâna oricui. Și până la urmă ce avem? O bucată de aluat pe care punem niște brânză și câteva, atenție, bucăți de șunculiță. Despre cât se consumă, trebuie să spună silueta fiecăruia, și aș spune apoi gradul de sedentarism. Pentru că ce avem acolo – un amestec de grăsime cu făină, care este de ușor să fie transformat în depozite de grăsime și în kilograme în plus, dacă noi nu consumăm această energie pe care o dăm organismului. (...) Cred că putem mânca două, trei triunghiuri de pizza, sau jumătate de pizza fără probleme”, consideră dr Bilic, potrivit Antena 3.

REȚETĂ 

"Idee de cină: Pizza cu blat de conopidă și legume cu bresaola

Această rețetă este absolut delicioasă și ușor de făcut. Avem nevoie de 10 buchețele pre-fierte de conopidă bine scurse de apă, 3 linguri de quinoa fiartă la abur din conservă, 4 linguri fulgi de drojdie inactivă, 2 linguri parmezan ras și un ou. Se mixează toate ingredientele în procesatorul de mâncare până se obține o pasta, pe care apoi o întindem în tava pe hârtie pergament. O coacem la cuptorul gata încins la 160 de grade timp de aproximativ 20 de minute, până se rumenește pe margini și devine aurie.

Cât se coace blatul, într-o tigaie înaltă înăbușim cu un puf de ulei ceapă, ardei, zuchinni și ciuperci, toate tăiate mărunt și condimentate cu sare, piper și fulgi de chilli, până se gătesc al dente. Tragem separat la tigaie tot cu un puf de ulei roșii cherry tăiate jumătăți cu 2-3 caței de usturoi tăiați grosier, oregano uscat și frunze de busuioc.

Când blatul de conopidă este copt, adaugăm toppingul de legume : începem cu roșiile cherry coapte, apoi adaugăm o lingura de fulgi de drojdie inactivă, apoi legumele sotate și la final o mână de ruccola și felii de bresaola de vită. Este absolut delicioasă și răcoritoare combinația!

*Din rețetă ies aproximativ 4 porții", ne dezvăluie nutriționistul Cori Grămescu. 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel