Cât de des ar trebui să îți faci manichiura. Ce poți să pățești dacă îți faci unghiile o dată pe lună, mai des sau mai rar

Monika Baciu |
Data publicării:
cat de des ar trebui sa iti faci manichiura - FOTO> Freepik@markir
cat de des ar trebui sa iti faci manichiura - FOTO> Freepik@markir

Cât de des ar trebui să îți faci manichiura. Ce se întâmplă dacă îți faci unghiile o dată sau de două ori pe lună.

Cât de des trebuie să îți faci manichiura. Răspunsul depinde de mai mulți factori. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare atunci când încercați să decideți cât de des ar trebui să mergeți la salonul de manichiură.

Cât de des ar trebui să vă faceți unghiile?

O dată la două săptămâni va fi frecvența ideală pentru majoritatea persoanelor care doresc să își facă unghiile frecvent. Indiferent de tipul de manichiură pe care o faceți - normală, cu gel sau acrilică - două săptămâni vă oferă suficient timp pentru a vă bucura pe deplin de unghiile dumneavoastră.

După două săptămâni, veți avea o creștere a unghiilor și (pentru unele tipuri de manichiură) o ciobire, motiv pentru care este frecvența ideală pentru a vă face din nou unghiile.

Având o manichiură bilunară, vă veți asigura, de asemenea, că mâinile rămân moi și cuticulele rămân bine tăiate tot anul! În primul rând, haideți să trecem în revistă cele trei opțiuni pentru cât de des să vă faceți unghiile.

Apoi, vom trece în revistă diferite lucruri pe care le puteți lua în considerare atunci când decideți care este cea mai bună frecvență pentru dumneavoastră.

Vezi și: Cum se poate opri plimbarea pacietului între spitale. De ce cazul Colectiv nu se va mai întâmpla niciodată. Bubenek: Va fi capabil în caz de catastrofe. Au stat în curte, căutând pe telefon paturi

Avantajele și dezavantajele frecvenței manichiurii

În fiecare săptămână. Persoanele care iubesc cu adevărat îngrijirea unghiilor își vor face adesea unghiile săptămânal. Este ca și cum ai face cumpărăturile.

Unul dintre beneficiile uriașe ale faptului că îți faci unghiile în fiecare săptămână este că îți oferă o mulțime de oportunități de a-ți schimba stilul.

Dacă ți le-ai face în fiecare săptămână, fără greș, înseamnă 52 de stiluri diferite de unghii pe care le poți purta pe an! Dacă ești o fashionistă obișnuită, acest lucru ar putea fi o sursă uriașă de bucurie pentru tine.

La fiecare două săptămâni. După cum am spus, acesta va fi punctul dulce pentru o persoană obișnuită. Dacă nu vă deranjează să vi se vadă un pic de creștere a unghiilor, două săptămâni ar putea fi o opțiune mai bună pentru dumneavoastră.

Făcându-ți unghiile la fiecare două săptămâni îți va permite să îți schimbi frecvent look-ul, dar nici nu îți va lua prea mult timp din program.

La fiecare trei săptămâni. Aceasta va fi o opțiune bună pentru cele cărora le place să își facă unghiile, dar sunt destul de puțin pretențioase în această privință.

Până la marcajul de trei săptămâni, cu siguranță vei avea o creștere a unghiilor. Indiferent dacă aveți o manichiură cu gel sau normală, probabil că veți avea și ceva ojă sărită de pe unghii.

Cu toate acestea, este mult mai ieftin să îți faci unghiile la fiecare trei săptămâni, comparativ cu fiecare una sau două. Dacă doriți să economisiți bani, această opțiune ar putea fi cea mai bună pentru dumneavoastră. De asemenea, pentru cei cărora nu le pasă cu adevărat de oja ciobită sau de a ține pasul cu tendințele, trei săptămâni ar putea fi o frecvență foarte rezonabilă, potrivit Beauty Sided.

Vezi și: Ucisă de cancer în două săptămâni. Drama femeii care a fost diagnosticată de două ori cu cancer

Cât de des trebuie să îți faci manichiura, lucruri de luat în considerare

Dacă încă nu ești sigură cât de des ar trebui să îți faci unghiile, iată ce trebuie să iei în considerare atunci când alegi frecvența potrivită pentru tine.

Viteza de creștere a unghiilor

Unghiile fiecăruia cresc în ritmuri diferite.  Cât de des trebuie să îți faci unghiile va depinde de cât de repede cresc unghiile tale. Data viitoare când aveți o programare la manichiură, fiți atentă la cât timp durează ca unghia să se vadă sub lac.

Dacă o creștere vizibilă nu apare până în a doua sau a treia săptămână, puteți să nu vă grăbiți să le refaceți. Cu toate acestea, dacă aveți unghii cu creștere rapidă, ar fi mai bine să le faceți în fiecare săptămână.

Uzură

Nu numai la creștere va trebui să vă gândiți. Va trebui să iei în considerare și cât de multă uzură suferă unghiile tale. Dacă îți folosești mult mâinile la locul de muncă sau în hobby-uri, s-ar putea să ai nevoie să îți refaci unghiile destul de des.

Odată ce începeți să observați cât timp îi ia lacului de unghii să se ciobească, puteți anticipa mai bine când va trebui să vă faceți programare la manichiură.

Vezi și: Bătăile anormale ale inimii, semnale mortale. Consecințe devastatoare. Risc crescut de accident vascular

Tipul de tratament

Tipul de tratament pentru unghii pe care îl primești joacă cu siguranță un rol în determinarea frecvenței cu care trebuie să îți faci unghiile. De exemplu, unghiile cu gel tind să dureze în jur de două săptămâni dacă sunt îngrijite corespunzător.

Cu toate acestea, lacul de unghii normal se poate ciobi după doar câteva zile. Adăugarea unui top coat de înaltă calitate poate prelungi durata de viață a lacului de unghii normal cu câteva zile sau chiar o săptămână.

Unghiile acrilice sunt puțin diferite. Ele sunt mai durabile: de obicei, pot rezista două-trei săptămâni înainte de a fi nevoie să fie retușate.

Umplerea unghiilor este însă diferită de înlocuirea lor. Atâta timp cât sunt umplute corespunzător la fiecare două-trei săptămâni, un set poate dura între șase și opt săptămâni înainte de a fi nevoie să fie îndepărtat și înlocuit.

Sănătatea unghiilor

Manichiura frecventă poate fie să vă promoveze sănătatea unghiilor, fie să o afecteze. Totul depinde de serviciile pe care vi le faceți. Potrivit specialiștilor, unghiile acrilice sunt dăunătoare. Dacă vrei ca unghia ta să crească lungă și puternică, s-ar putea să fie nevoie să faci pauze lungi între purtarea unghiilor acrilice.

Unele femei se îndepărtează complet de unghiile acrilice, doar de dragul sănătății unghiilor lor. Pe de altă parte, obținerea unui simplu lac sau a unui gel de lustruit în mod regulat poate ajuta de fapt la îmbunătățirea sănătății unghiilor în unele cazuri.

La urma urmei, o manichiură este mai mult decât simpla aplicare a lacului. Aceasta implică adesea exfoliere, hidratare, precum și o îngrijire substanțială a cuticulelor. Făcându-vă manichiura în mod regulat, puteți îmbunătăți sănătatea generală a unghiilor dumneavoastră.

Vezi și: Eroarea din salariul medicilor. De ce aleg medicii spitalele mici. Bubenek: Nu e corect! O generație de oameni comozi. În spitalul mic e la fel de bine plătit ca în cel mare. Acolo nu se petrece nimic

Prevenirea unghiilor încarnate

Dacă știți că sunteți la risc de a dezvolta o unghie încarnată, pedichiura regulată vă poate ajuta să le preveniți. Dacă te-ai luptat cu unghiile încarnate în trecut, este bine să îți menții unghiile tăiate și modelate. Una dintre cauzele comune ale unghiilor încarnate este purtarea de pantofi sau șosete strâmte împreună cu unghiile lungi.

De asemenea, poate fi cauzată și de tăierea necorespunzătoare a unghiilor. Acesta este motivul pentru care a avea un profesionist care să vă taie și să vă modeleze unghiile în mod regulat poate fi excelent pentru a preveni unghiile încarnate.

De asemenea, este bine să purtați pantofi cu vârful deschis atunci când este posibil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel