Cât de sănătoasă este friptura viitorului, carnea FĂRĂ carne printată 3D. Inovația, spulberată de medici

Cat de sanatoasa este friptura viitorului carnea fara carne printata 3D - Foto: Pexels @Evgeniy Alekseyev
Cat de sanatoasa este friptura viitorului carnea fara carne printata 3D - Foto: Pexels @Evgeniy Alekseyev

Cât de sănătoasă e friptura viitorului, carnea fără carne printată 3D. Ce spun cercetătorii care au dezvoltat-o și ce spun nutriționiștii.

Carnea viitorului va deveni carnea fără carne. Chiar dacă pare doar un joc de cuvinte, tot mai multe companii dezvoltă tehnologii prin care să obțină burgeri, cârnați, fripturi sau alte preparate din vegetale care să imite perfect produsele provenite de la animale. 

În Israel, un start-up a dezvăluit primul steak vegetal, tipărit cu ajutorul tehnologiei 3D.

Friptura vegetală tipărită cu ajutorul tehnologiei 3D o imită perfect pe cea provenită din natură, este făcută din proteine de soia și mazăre, grăsime de cocos și ulei de floarea-soarelui, la care se adaugă arome naturale.

Steak-ul a fost special gândit pentru a avea o structură similară cu friptura de vită.

Potrivit cercetătorilor, acest tip de carne are un nivel ridicat de proteine și, datorită faptului că e de origine vegetală, nu are colesterol.

Irina Loghin, momentul cumplit pentru care a renunțat la CARNE: Să vă intre în cap, scumpe doamne! M-am prăbușit, m-au luat cu salvarea!

"Putem face întreaga vacă, nu doar o parte a vacii" / "Textura este corectă, chiar și mirosul"

 

"Tehnologia noastră poate crea secțiuni întregi de mușchi, la fel cum o vacă le poate produce, dar într-un mod mult mai eficient, cu un cost mai mic și, desigur, cu mai multă grijă pentru mediu. Așa că am introdus o nouă categorie.

Putem face întreaga vacă, nu doar o parte a vacii, fripturi pentru gătire lentă, grătar, tot ce poate produce un animal, noi dorim să facem la fel sau poate chiar mai bine", a declarat Eshchar Ben-Shtrit, directorul proiectului.

Compania din Israel a lucrat cu numeroși experți în domeniul alimentar, inclusiv măcelari, pentru a crea friptura vegană. Obiectivul acesteia este perfecționarea și accelerarea procesului de creare a fripturilor pe bază de plante, astfel încât să fie chiar mai gustoase și mai ieftine decât carnea reală.

"Este grozav. Parcă ar fi adevărată. Sunt vegetariană de aproape 15 ani și nu am mai mâncat carne de mult timp. Textura este corectă, chiar și mirosul, miroase ca friptura adevărată, autentică. Pentru mine, este revoluționar", a declarat o clientă.

După unele estimări, până în 2040, carnea artificială din plante ar putea să reprezinte 60% din piața globală de carne.

Cât de sănătoasă este această friptură vegetală, tipărită cu imprimantă 3D

 

Un medic nutriționist a explicat că aportul nutrițional este cel care ne interesează de fiecare dată, atunci când vorbim despre sănătate, despre o nutriție echilibrată și despre a mânca sănătos.

"Până la urmă, despre ce vorbim în această carne 3D? Despre o proteină extrasă din vegetale, nimic de spus, dar știm bine că proteina vegetală nu are toți aminoacizii complecși, nu are toți aminoacizii esențiali de care are nevoie corpul nostru. Mai erau ceva uleiuri pe acolo, uleiuri vegetale, dar am auzit și despre uleiul de cocos, ceea ce nu face deloc și nu transformă această bucată de carne artificială într-un aliment sănătos", atrage atenția medicul nutriționist.

Uleiul de palmier, OTRAVA nevăzută pe care o mâncăm zilnic. Alimentele care îl conțin: Poți face cancer într-un timp foarte scurt

Există trei categorii de grăsimi pe lumea asta: unele bune, unele rele și unele foarte rele.

"Cele bune, evident, sunt cele vegetale, însă uleiul de cocos și uleiul de palmier toată lumea medicală știe că reprezintă grăsime saturată, care nu este sănătoasă pentru interiorul corpului nostru, cel puțin. Așadar, nu văd chiar o sănătate deosebită, plus că unde sunt vitaminele, unde sunt mineralele, unde sunt B-urile, unde este magneziul, unde sunt toți nutrienții despre care spunem că ar trebui să facă parte dintr-o alimentație echilibrată? Nicăieri!

N-am auzit în descrierea alimentului, dar ar fi culmea să existe și un complex de vitamine și minerale care să refacă bogăția alimentelor, indiferent că este carne sau orice altceva", a completat medicul Laura Ene, la Digi24.

Întrebată dacă ar încerca o astfel de friptură vegană, medicul a spus că nu crede: "Întâi de toate, înainte de cum arată și cum este marketat, mă gândesc ce beneficiu are pentru sănătatea mea".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy