Cât de sănătoasă este MĂMĂLIGA. Medic nutriționist: Nu faceţi greşeală să credeţi că nu îngraşă

Angela Sabău |
Data publicării:

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, atrage atenția asupra unui aliment extrem de sănătos, dar care nu este deloc potrivit pentru cei care țin dietă. Potrivit nutriționistului, mămăliga îngrașă la fel de tare ca pâinea.

Despre mămăligă se știe că nu conține gluten, este ușoară, gustoasă și face parte chiar din cultura gastronomică românească. Când vine vorba de dietă, beneficiile acestui aliment pălesc în fața riscurilor pe care le aduce. Medicul Mihaela Bilic a explicat cum ne putem sabota dieta, consumând mămăligă. 

”Dacă bunicii noștri mâncau zilnic mămăligă și prețuiau făina pentru pâine și cozonaci ca fiind de sărbătoare, astăzi pâinea a ajuns atât de banală încât nu îi mai găsim nicio virtute. Dacă tot îngrașă și are gluten, ce ați zice de o întoarcere la mămăligă?”, a scris aceasta pe pagina sa de Facebook.

Cât de mult îngrașă mămăliga

"Pentru că tot e la modă alimentaţia fără gluten vă sugerez mămăligă în loc de pâine. Ca şi făina, mălaiul face parte din categoria glucidelor lente, conţine amidon care se absoarbe treptat în sânge şi ne ţine de foame 3-4 ore. Spre deosebire de pâinea proaspătă care e făcută cu drojdie şi fermentează, mămăliga nu balonează. În plus nu conţine gluten, acea proteină din cereale care e tolerată mai greu de unele persoane.

Citește continuarea pe Spectacola și află despre beneficiile pe care le aduce sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel