Câte fructe trebuie să consumi când ești la dietă. Wasim Nazer: E o greșeală. Te îngrași!

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
cate fructe trebuie sa consumi cand esti la dieta - FOTO: Freepik@vwalakte
cate fructe trebuie sa consumi cand esti la dieta - FOTO: Freepik@vwalakte

Câte fructe trebuie să consumi când ești la  dietă. De ce acestea pot contribui la creșterea greutății, în loc să pierzi kilograme.

Câte fructe trebuie să consumi când ții dietă. Pentru a avea suficiente fructe în alimentația dumneavoastră, încercați să consumați zilnic aproximativ o cană de fructe pe zi. O porție este cam de mărimea unei mingi de tenis.

Fructele reprezintă o parte importantă a unei diete sănătoase. De fapt, dietele bogate în fructe sunt asociate cu tot felul de beneficii pentru sănătate, inclusiv cu un risc scăzut de multe boli.

Cu toate acestea, unele persoane sunt îngrijorate de conținutul de zahăr din fructe și se tem că un consum prea mare de fructe poate fi dăunător.

Vezi și: Ce trebuie să știi despre diete. Wasim Nazer: Nu sunt toate la fel. Așa ajungem să ne îngrășăm

Câte fructe poți consuma când ești la dietă

Așadar, câte porții de fructe ar trebui să mănânci în fiecare zi pentru a fi sănătos? Și este posibil să mănânci prea multe?

Nutriționistul Wasim Nazer ne dezvăluie care sunt cele mai mari greșeli pe care le putem face în dietă, dar și cum putem să ajungem la greutatea dorită, cu câteva mici ajustări ale stilului de viață.

”În mod normal, când ești la dietă trebuie să mănânci două fructe pe zi. E problemă că unii mănâncă doi pepeni. Asta înseamnă foarte mult zahăr în corp. Crezi că nu ai mâncat nimic, dar ai mâncat pepene, adică mult zahăr. Atunci te îngrași.

Dacă mănânci fructe seara și te duci la somn e o greșeală. Niciodată nu consumi fructele seara. Consumi până la ora 18:00”, a spus dr. Wasim Nazer, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe, de la DC MEDICAL și Spectacola.

Vezi și: Ceaiul care te face să adormi imediat. Cu cât timp înainte de culcare trebuie consumat

Fructele, bogate în mulți nutrienți importanți

Compoziția nutritivă a fructelor variază foarte mult în funcție de diferitele tipuri, dar toate soiurile conțin nutrienți importanți.

Pentru început, fructele tind să fie bogate în vitamine și minerale. Acestea includ vitamina C, potasiu și acid folic, din care mulți oameni nu consumă suficient. Fructele sunt, de asemenea, bogate în fibre, care au multe beneficii pentru sănătate. Consumul de fibre poate ajuta la scăderea colesterolului, la creșterea senzației de sațietate și poate contribui la pierderea în greutate în timp.

În plus, fructele sunt pline de antioxidanți, care ajută la combaterea radicalilor liberi care pot deteriora celulele. Consumul unei diete bogate în antioxidanți poate ajuta la încetinirea îmbătrânirii și la reducerea riscului de boli.

Deoarece diferite fructe conțin cantități diferite de nutrienți, este important să consumați o varietate de fructe pentru a maximiza beneficiile pentru sănătate.

Vezi și: De ce este bine să miroși a transpirație. Motivul neașteptat pentru care este considerat un antibiotic natural

Consumul de fructe te poate ajuta să slăbești

Fructele sunt bogate în nutrienți și relativ sărace în calorii, ceea ce le face o alegere excelentă pentru cei care doresc să slăbească.Mai mult, sunt bogate în apă și fibre, care te ajută să te simți sătul.

Din acest motiv, puteți mânca de obicei fructe până când sunteți satisfăcut, fără a consuma multe calorii. De fapt, mai multe studii indică faptul că consumul de fructe este asociat cu un aport caloric mai mic și poate contribui la pierderea în greutate în timp.

Merele și citricele, cum ar fi portocalele și grapefruitul, sunt printre cele mai sățioase. Este, de asemenea, important de reținut că fructele întregi, solide, sunt mult mai sățioase decât fructele sau sucurile pasate, din care puteți consuma, de obicei, o cantitate mare fără să vă simțiți sătui.

Studiile arată că a bea mult suc de fructe este legat de un aport caloric crescut și poate crește riscul de obezitate și de alte boli grave. Cu alte cuvinte, evitați să beți mult suc de fructe și bucurați-vă în schimb de fructe întregi, potrivit Healthline.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel