Cauza BANALĂ a cancerului. Leon Dănăilă, secretul de a învinge orice boală: S-a dovedit, putere ENORMĂ. Și preoții au influență...

Cauza banala a cancerului - Foto: Freepick
Cauza banala a cancerului - Foto: Freepick

Medicul Leon Dănăilă a explicat care este cea mai banală cauză a cancerului și care este secretul bolnavilor care înving bolile.

Începând din acest an, pe data de 5 iunie, România va sărbători Ziua Națională a Supravieţuitorilor de Cancer, iar nufărul galben va fi simbolul acestei zile. 

"Am ales ca simbol al Zilei Naţionale a Supravieţuitorilor de Cancer, pe care o sărbătorim în 5 iunie anul acesta, nufărul galben: o floare gingaşă, dar spectaculoasă, născută din suferință.

Nufărul reprezintă cunoaşterea luminii şi dragostea, dar mai ales renaşterea. Pentru că eu aşa văd momentul în care învingi această boală crudă numită cancer: te naşti a doua oară. Vă dăruiesc din suflet tuturor un nufăr galben şi vă aştept să sărbătorim împreună viaţa", a scris Nicoleta Pauliuc, inițiatoarea proiectului, pe pagina de Facebook.

Leon Dănăilă, despre secretul celor care înving boala

 

Medicul neurochirurg Leon Dănăilă a făcut până în prezent peste 27.000 de intervenții chirurgicale pe creier foarte complicate, dintre care peste 14.000 cu microscopul operator, metodă pe care a adus-o cu el din SUA.

Pentru că în cei 88 de ani a văzut o mulțime de pacienți și de boli, academicianul a dezvăluit cât de importantă este autosugestia atunci când suntem bolnavi. Medicul este convins de puterea vindecătoare a gândirii pozitive, despre care spune vă vine în sprijinul corpului nostru întărindu-ne sistemul imunitar.

"Fenomenele parapsihologice, autosugestia, sugestia, empatia sunt rele. S-a dovedit că acest creier are o putere foarte mare. Există oameni care au o putere aparte de a influența activitățile unei colectivități.

Anumiți conducători aveau o putere aparte de a hipnotiza masele, de aceea oamenii executau tot ce spunea. Puterea asta de a influența este reală, creierul are niște unde care pot influența. De exemplu, descântecele, care au o bază reală, funcționează în acest fel.

Și preoții au această putere de a influența. De aceea, dacă preotul îi citește unui bolnav, sistemul imunitar al acestuia devine mai puternic, el se simte bine. Credința în Dumnezeu îi dă bolnavului o imunitate mai bună, el rezistă mai bine la boală pentru că boala este formată 50% din stare organică și 50% din stare psihică.

Oamenii optimiști au un sistem imunitar foarte bun, pe când cei pesimiști se îmbolnăvesc mult mai repede. O stare depresivă poate duce până la cancer, uneori. Și medicii pot influența starea bolnavului prin ceea ce îi transmit. Dacă un medic îl încurajează pe bolnav, îi spune că se va face bine, îi e aproape, îl atinge, aceste gesturi au mare influență asupra bolii. Și persoanele apropiate îl pot ajuta pe bolnav dacă îl îmbărbătează", explică geniul neurochirurgiei românești, prof. dr. Leon Dănăilă.

Care este banala cauză a cancerului. Leonn Dănăilă, despre puterea creierului 

 

1. -imagine fara descriere- (cauza-banala-a-cancerului--leon-danaila--secretul-de-a-invinge-orice-boala-s-a-dovedit--putere-enorma--si-preotii-au-influenta---_14581700.jpg)

Foto: Facebook Leon Dănăilă

În plus, Leon Dănăilă spune că cele mai crunte boli ale vremurilor pe care le trăim sunt provocate în mare parte de gândurile negative.

"O boala este formată 50% din stare organică și 50% din stare psihică. Oamenii optimiști au un sistem imunitar foarte bun, pe când cei pesimiști se îmbolnăvesc mult mai repede. O stare depresivă poate duce până la cancer.

Creierul este o mare necunoscută. Se spune că el cunoaște 50% din activitate cerebrală, dar din acești 50% cât cunoaștem 25% sunt lucruri care trebuie încă cercetate. Creierul are 400 de miliarde de neuroni și fiecare neuron are 100-200 de microni, are până la 3000 de legături cu celelalte celule", subliniază medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel