Ce diete se recomandă dacă suferi de artrită reumatoidă

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Alimente
Alimente

Oamenii care suferă de artrită reumatoidă ar fi bine să aibă grijă la ce alimente mănâncă deoarece unele pot accentua afecțiunea pe care o au.

Când suferi de artrită reumatoidă trebuie să ai grijă și ce mănânci. Iată ce tipuri de diete ar fi bune pentru această afecțiune:

Dieta mediteraneană - include alimente antiinflamatoare. Cei de la Fundația pentru Artrită (SUA) susțin că această dietă poate ajuta la reducerea inflamației. Alimentele specifice includ: fructe și legume proaspete: pește, nuci și semințe, fasole, cereale integrale, ulei de măsline.

Dieta mediteraneană se referă la consumul de alimente naturale sănătoase. Asigurați-vă că includeți mai multe fructe și legume în dieta dvs. Adăugați zilnic cel puțin 7 porții de fructe și legume. Este cel mai important aspect al dietei mediteraneene. Una dintre cele mai ușoare modalități de a face trecerea la dieta mediteraneană este să optezi pentru pâine, cereale și paste integrale. Alege uleiul de măsline, deoarece joacă un rol esențial în dieta mediteraneană. Uleiul de măsline este bogat în acizi grași mononesaturați considerați a fi o grăsime alimentară sănătoasă, care este benefică în comparație cu grăsimile saturate și grăsimile trans. Reduceți consumul de carne roșie și alegeți ăn schimb peștele, deoarece este o sursă excelentă de acizi grași omega-3. Dacă nu ești vegetarian, adaugă pește de două ori pe săptămână în dieta ta. Tonul, somonul, păstrăvul, macroul și heringul sunt alegeri bune pentru corpul și creierul tău.

Faceți mâncarea mai aromată adăugând câteva ierburi și mirodenii, deoarece reduc nevoia de sare în feluri de mâncare. Folosește-te de ele și condimentează-ți mesele fără să te simți vinovat.

Dieta Paleo - susține consumul de aceleași alimente pe care strămoșii noștri le consumau în „epoca de piatră”. Promovează consumul anumitor alimente care reduc inflamația, cum ar fi fructele și legumele. Dar include și multă carne roșie, care poate avea efectul opus. Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a încerca această dietă. Dieta susține consumul din belșug: carne, legume, fructe. Ca și alte diete, aceasta este bogată în proteine ​​și săracă în carbohidrați. 

În timp ce dieta paleo a arătat unele beneficii pentru sănătate, aceasta depinde de alimentele specifice care se potrivesc consumului și de a alege să le evite și dacă îndeplinesc cerințele dumneavoastră nutriționale specifice. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă dieta paleo este potrivită pentru voi deoarece la sfârșitul zilei, o dietă mai echilibrată, mai naturală, care este mai puțin restrictivă pentru întregul grup de alimente de macronutrienți, ar putea fi o strategie mai bună pentru a ajuta la reducerea inflamației din organism, arată healthline.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel