Ce este Codex alimentarius și la ce folosește

Adisa Codruț |
Data publicării:
Alimente FOTO: pexels.com
Alimente FOTO: pexels.com

Dan Vodnar, profesor de Gastromie Moleculară, spune că în 1963 a fost fondat Codex alimentarius.

Codex Alimentarius este o colecție de reguli care reglementează siguranța industriei alimentare.

”Codex alimentarius este o colecție de standarde care guvernează siguranța industriei alimentare? Sistemul de gestionare a standardelor de siguranță în industria alimentară la nivel internațional a fost fondat în anul 1963 și are ca scop stabilirea standardelor alimentare și a codurilor de bune practici din industria alimentară, care să asigure calitatea și siguranța alimentelor în raport cu sănătatea consumatorilor”, notează Dan Vodnar pe rețelele sociale.

Modificarea dietei și a stilului de viață ar putea reduce riscul de boli de inimă. De asemenea, ar reduce și factorii care cauzează boli de inimă, cum ar fi obezitatea, tensiunea arterială și colesterolul crescut, precum și alte probleme cronice de sănătate, cum ar fi diabetul de tip 2. O dietă echilibrată este cheia pentru sănătatea inimii. Este posibil ca unele diete să nu ofere echilibrul necesar de nutrienți. Iată câteva sfaturi dela experți, pentru o inimă și o viață sănătoasă.

Alegeți grăsimi sănătoase - Este esențial să alegeți tipul potrivit de grăsimi pentru a vă proteja sănătatea inimii. Limitarea aportului de grăsimi trans și saturate este importantă pentru a reduce colesterolul din sânge și riscul de boală coronariană. Un nivel ridicat al colesterolului din sânge poate duce la acumularea de plăci în artere, o afecțiune cunoscută sub numele de ateroscleroză, care crește riscul unui atac de cord sau un accident vascular cerebral. Înlocuiți grăsimile saturate cu grăsimi mono și polinesaturate. Acestea se găsesc în nuci, semințe și ulei de măsline. Faceți testul genelor MUFA și PUFA pentru a vedea dacă funcționează bine corpul tău.

Mâncați cu măsură - Mărimea porțiilor este la fel de importantă ca și alegerea alimentelor potrivite. Chiar și alimentele sănătoase, în cantitate greșită vă vor face rău, în cele din urmă. Mărimea porției trebuie să fie definită în concordanță cu parametrii de sănătate, rapoartele de sânge, compoziția corporală și obiectivele și scopurile. O modalitate bună de a începe este măsurarea alimentelor și consumul lor cu măsură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel