Ce este fața sushi și 5 moduri de a o evita

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:
Ce este fața sushi și 5 moduri de a o evita, FOTO Madonna Facebook
Ce este fața sushi și 5 moduri de a o evita, FOTO Madonna Facebook

Dacă te-ai bucurat vreodată de mâncarea japoneză preferată și te-ai trezit a doua zi dimineața cu umflături, s-ar putea să fi pățit ceea ce actrița Julianne Moore numește „față de sushi”. Actrița spune că nu mănâncă niciodată sushi în noaptea dinaintea unui eveniment important, deoarece știe că fața ei va fi umflată. 

Iată ce alte alimente tind să ne umfle fața, precum și ce putem face în legătură cu asta.

1. Evită alimentele sărate

Mănâncând prea multă sare, corpul tău reține apa, ceea ce are ca rezultat balonări și un aspect "pufos" dimineața. Deși pot exista mulți factori care provoacă balonare, inclusiv stresul și alergiile alimentare, experții medicali recomandă scăderea aportului de sare.

2. Redu carbohidrații

Dacă simți că te-ai îngrășat după o zi bogată în carbohidrați, nu este tocmai adevărat. Nu poți câștiga kilograme după o masă sau două, dar pentru fiecare gram de carbohidrați pe care îl mănânci, corpul tău reține 3 până la 4 grame de apă, ceea ce la rândul ei provoacă balonare. Dacă ești familiarizat cu această problemă, alege pâine integrală și orez în loc de pâine albă și paste. Aceste alimente sunt bogate în fibre, ajutând la combaterea inflamației.

3. Hidratează-te suficient

Consumul de apă pe tot parcursul zilei te ține hidratat. A bea un pahar cu apă după masă îți ajută corpul să scape de sodiu. Consumul de apă înainte de masă nu numai că previne umflarea feței, dar te poate împiedica să mănânci în exces.

4. Înlocuiește înghețata cu iaurt

Chiar dacă multe produse lactate, cum ar fi laptele și brânza, pot provoca balonare, iaurtul funcționează invers. O ceașcă de iaurt fără zahăr conține culturi vii și probiotice care reduc gazele și ar putea ajuta la dezumflarea feței.

5. Spală-ți fața cu apă rece

Apa rece constrânge vasele de sânge și ajută la reducerea umflăturilor. O compresă rece este, de asemenea, una dintre cele mai ușoare și mai rapide soluții pentru pungile de sub ochi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel