Urmărește dezbaterea live

Ce înseamnă când visezi și ce se întâmplă dacă ai vise premonitorii. Ciurea, despre misterul creierului: De asta apar, nu pot fi contestate! Îţi vin imaginile bunicului sau tatei...

Ce înseamnă când visezi - Foto: Freepick @tirachardz @h9images @viktorgladkov @creativeart
Ce înseamnă când visezi - Foto: Freepick @tirachardz @h9images @viktorgladkov @creativeart

Ce semnificație au visele, care este al optulea mister al creierului și care e legătura dintre ele. Ce înseamnă când ai vise premonitorii.

Visele pot oferi o mulțime de informații despre starea ta de spirit actuală, despre preocupările și speranțele pentru viitor. Dar pot ele prezice, de fapt, lucruri care nu s-au întâmplat încă?

Visele precognitive, în termeni simpli, sunt orice vise care vă oferă informații despre viitor pe care altfel nu le-ați avea.

Să zicem că visezi despre fratele tău după ce nu ai mai primit vești de la el de luni de zile. A doua zi, acesta vă dă un telefon.

Sau, poate că vă treziți dintr-un vis cu niște emoții neplăcute, cum ar fi teroarea sau dezamăgirea. Acest lucru nu pare semnificativ până când ceva vă sperie sau vă dezamăgește la scurt timp după aceea. Nu vă puteți reaminti detalii specifice ale visului, dar aveți exact aceleași sentimente.

Epilepsia: cauze, simptome, diagnostic. RMN, testul care descoperă zona din creier care declanșează criza epileptică. Dijmărescu: Maximă acuratețe

De ce să-ți pui piure de cartofi pe față. Efectul e uluitor

Leacul pentru cancer, în lucru. Dina: Pandemia este o oportunitate. Validează dezvoltarea acestei tehnologii și pentru alte arii terapeutice

Faptul de a avea o experiență precognitivă vă poate neliniști, chiar și atunci când nu puneți prea mult preț pe prezicerea viitorului.

Medicul Alexandru Vlad Ciurea a vorbit, în cartea sa, "Sănătatea creierului pe înţelesul tuturor", despre cele zece mistere ale creierului, iar unul dintre ele este visul. Potrivit neurochirurgului, al optulea mister al creierului, care este studiat şi în privinţa căruia se caută încă un răspuns din partea cercetătorilor, este visul. Aceste vise nu s-au putut explica în totalitate.

Potrivit neurochirurgului Vlad Ciurea, multe dintre aceste vise reprezintă o descifrare, o reinterpretare a realității prin care am trecut și spune că acest mister al creierului reprezintă exact preocupările de peste zi, pe care le-am efectuat şi vrem în continuare să le rezolvăm.

Prof. Dr. Vlad Ciurea mai spune că unele dintre aceste vise au chiar şi o componentă spirituală.

"Există oameni care au văzut în vis un anumit sfânt, preot, anumite minuni sau anumite elemente spirituale cu totul deosebite. Nu pot fi contestate", spune medicul Alexandru Vlad Ciurea în cartea sa.

Cât de des apar visele premonitorii

 

Unele cercetări sugerează că până la o treime dintre oameni raportează un anumit tip de experiență precognitivă, deseori sub forma unui vis care pare să devină realitate.

Potrivit Psychology Today, sondaje informale estimează că această cifră este mult mai mare, sugerând că aproximativ jumătate din populație a avut un anumit tip de vis profetic.

Rezultatele sondajelor pot deveni uneori distorsionate, în funcție de persoanele pe care le implică. Persoanele cu o credință mai puternică în experiențele psihice, inclusiv în visele precognitive, tind să aibă o probabilitate mai mare de a interpreta visele ca fiind precognitive.

Pe de altă parte, persoanele care nu cred în experiențele psihice, pe de altă parte, probabil că nici măcar nu vor lua în considerare posibilitatea ca visele lor să prezică viitorul.

În concluzie, până când experții nu vor efectua cercetări mai ample asupra viselor precognitive, nu există nicio modalitate de a determina cât de des apar acestea sau chiar dacă ele apar cu adevărat, potrivit Healthline.

Ce înseamnă dacă îți visezi părinții în apropierea unui parastas

Ei bine, potrivit medicului, există o explicaţie ştiinţifică chiar şi pentru persoanele care îşi visează părinții în apropierea zilelor de parastas.

"Te concentrezi asupra faptului că au trecut 7 ani şi bunicului sau tatei trebuie să îi faci un parastas. Gândindu-te constant la acest lucru, îţi apare în somn şi vizualizezi ultima imagine a bunicului sau a tatei legată de acest lucru", a mai spus Vlad Ciurea.

Pe de altă parte, neurochirurgul mai vorbeşte despre vise ca o rezolvare la anumite probleme care nu au fost rezolvate peste zi.

Prof. Dr. Vlad Ciurea aminteşte aici de Dmitri Mendeleev, care a visat organizarea tabelului elementelor, dar şi despre scriitorii care au visat o serie întreagă de lucruri şi pe care a doua zi le-au trecut imediat pe hârtie.

Mai mult, acesta spune că visele se produc în perioada unui somn foarte adânc. Astfel, cu cât somnul este mai profund, cu atât visele capătă conținut mult mai complex.

"Sunt persoane predispuse spre vise, mai ales persoanele de sex feminin, şi sunt persoane, în special cele care au muncă fizică foarte grea, de genul datului cu târnăcopul sau spartul pietrelor, care cad late şi nu mai au niciun fel de vis pentru că se odihnesc total. Se trezesc a doua zi şi lucrează la fel ca-n ziua anterioară. Este într-adevăr un mare mister al creierului, despre care nu ştim exact unde începe şi unde se termină", mai spune acesta.

Visele care se referă la Divinitate sunt o componentă absolut deosebită. Medicul Vlad Ciurea aminteşte despre Împărăteasa Elena care s-a trezit noaptea, şi-a chemat garda şi-a plecat pe muntele Golgota, iar când a ajuns acolo, a spus: "Aici a fost răstignit Iisus!"

VEZI ȘI: De ce lipsesc medicamentele pentru viroze. Tănăsescu: Lasă să am în casă un litru de ulei, un kilogram de făină și niște antibiotice. Nu ar trebui să li se permită să cumpere fără recomandare

"De unde a simțit, de unde a ştiut? Şi sunt şi alte persoane care au avut asemenea vise. Sunt multe alte exemple în lume şi-n literatură de asemenea persoane care au vise de localizare perfectă a unei întâmplări petrecute cu zeci de ani înainte. Nu putem explica de ce, sau cum, pur şi simplu... ştiinţific!", a mai scris neurochirurgul Vlad Ciurea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel