Ce nu știai despre ginseng. Face minuni în organism

Irina Radu |
Data publicării:
Foto Instagram Narcis Cernea
Foto Instagram Narcis Cernea

Ginsengul este o plantă miraculoasă, cu puteri vindecătoare. 

"De sute, chiar mii de ani, rădăcina de ginseng a fost folosită pentru:

Diabet

Disfuncție erectilă

Stres și lipsă de concentrare

Ginsengul are și proprietatea de a întări imunitatea și de a reduce astfel riscul de îmbolnăvire de banala răceală sau de gripă.

Sub formă de ceai, capsule sau bucăți uscate de rădăcină. Eu îți recomand să-l consumi sub formă de ceai.

Găsești ceaiul de ginseng în orice plafar, în magazinele online specializate sau în unele supermarketuri.", a scris nutriționistul Narcis Cernea pe Instagram.

Ce alte beneficii are ginsengul 

Bun stimulator

Ginsengul poate ajuta la stimularea activității fizice și mentale la persoanele care se simt slăbite și obosite, după cum relatează acest studiu

Antiinflamator

Ginsenozidele pot avea efecte antiinflamatoare, conform rezultatelor experimentale din Journal of Translational Medicine.

Ginsengul este adesea folosit pentru a reduce inflamația. Cercetătorii sugerează că ginsenozidele pot fi responsabile pentru direcționarea căilor din sistemul imunitar care ar putea reduce inflamația.

Previne gripa

Cercetările privind efectele ginsengului pe șoareci sugerează o posibilă legătură între ginseng și prevenirea virusului gripal și respirator sincițial (RSV).

S-a constatat că extractul de ginseng roșu ar putea îmbunătăți supraviețuirea celulelor epiteliale pulmonare umane infectate cu virusul gripal. 

Scăde nivelul zahărului din sânge

Mai multe studii sugerează că ginsengul poate ajuta la scăderea zahărului din sânge și la tratarea diabetului. Ginsenozidele pot afecta producția de insulină în pancreas și pot îmbunătăți rezistența la insulină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel