Ce poți să pățești dacă porți aceleași haine două zile la rând. Răspunsul te va pune pe gânduri

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
aceleasi haine - FOTO: Freepik@standret
aceleasi haine - FOTO: Freepik@standret

Ce poți să pățești dacă porți aceleași haine mai multe zile. În plus, rutina vestimentară poate fi asociată și cu demența.

Ce poți să pățești dacă porți aceleași haine mai multe zile. Cei mai mulți dintre noi suntem vinovați de faptul că ne facem un test de mirosire a hainelor și le purtăm zi de zi, poate din comoditate. Dar chiar dacă hainele tale miros bine, ele sunt acoperite de transpirație și bacterii, iar dacă nu le schimbi zilnic, acest lucru poate duce la unele consecințe neplăcute.

Poate provoca acnee corporală

Spălatul rufelor în fiecare zi pare obositor, dar dacă te-ai luptat cu coșuri pe spate sau pe piept, ar trebui să iei în considerare posibilitatea de a-ți schimba hainele zilnic. Hainele murdare colectează transpirația și bacteriile care sunt transferate în orice zonă cu păr de pe corp, provocând înfundarea porilor.

Transpirația combinată cu celulele moarte ale pielii poate provoca iritații și poate duce la apariția acneei pe aproape orice parte a corpului tău, inclusiv pe spate, coapse și chiar pe fese.

Ar putea duce la un miros corporal neplăcut

Dacă vrei să amâni ziua de spălare a hainelor cât mai mult timp posibil, este oarecum normal. Dar hainele tale intră în contact cu mirosuri mai puțin proaspete, cum ar fi transpirația de la subraț. Germenii și bacteriile iubesc transpirația, iar combinația dintre cele două duce la un miros corporal neplăcut.

Vezi și: Boala care nu se vindecă niciodată. Doru Negru: E îngrozitoare. La canal, în Siberia sau la Auschwitz nu au luat niciun fel de medicamente. Sunt ticălos, sunt rău

S-ar putea să vă expuneți la germenii altor persoane

Una este să fii expus la propriile uleiuri și bacterii corporale toată ziua, dar este cu totul altceva să fii învăluit în bacteriile altor persoane. Cu toții avem bacterii pe piele, iar majoritatea germenilor care ajung pe hainele noastre provin din propriul nostru corp.

Dar este posibil să aduni pe haine și germeni de la alte persoane și, deși aceștia sunt adesea inofensivi, unii dintre ei pot provoca infecții, mai ales dacă ai probleme cu pielea.

Îți poate provoca o iritație

Dacă ai observat vreodată o erupție cutanată cu mâncărimi pe piele, acest lucru îți poate da motivația de a-ți schimba hainele mai des. Hainele sunt în contact strâns cu pielea ta, iar dacă hainele murdare se freacă de ea, uleiurile și bacteriile prinse în țesătură pot provoca iritații ale pielii.

Deși orice tip de fibră vă poate irita pielea, hainele confecționate din materiale sintetice se simt mai aspru pe piele, deoarece nu respiră la fel de bine ca fibrele naturale, potrivit Bright Side.

Vezi și: Insuficiența cardiacă, reversibilă. Descoperire majoră după recuperarea naturală a trei pacienți

Ai putea face o infecție cu drojdie

Hainele de antrenament murdare și ținutele purtate în mod repetat creează terenul perfect umed și strâmt de reproducere a germenilor. Deoarece bacteriile persistente se dezvoltă pe haine până la spălare, acestea pot provoca femeilor apariția infecțiilor cu drojdie, spune Dr. Peyman Banooni, medic ginecolog OB/GYN certificat.

O infecție vaginală cu drojdie, cunoscută și sub numele de candidoză, apare atunci când echilibrul dintre bacterii și drojdie este perturbat, permițând celulelor de drojdie să se înmulțească.

Acest lucru provoacă mâncărimi intense, umflături și iritații. Pentru a evita orice disconfort adus de o infecție cu drojdie, asigurați-vă că purtați haine din bumbac pentru antrenamente, deoarece materialul este mai respirabil. Hainele de antrenament confecționate din materiale sintetice tind să adăpostească cele mai grave bacterii, permițându-le să se înmulțească rapid.

Pe de altă parte, deși bumbacul reține și el bacteriile, tinde să fie în mare parte inofensiv. Cu toate acestea, aceasta nu este o scuză pentru a purta același tricou de bumbac la nesfârșit.

Deși nu este necesar să exagerați cu spălatul hainelor în fiecare zi, este bine să le aruncați la spălat după o zi lungă de transpirație. Deși un pic de ulei și transpirație nu fac rău nimănui, nu uitați de adevărata problemă care este la îndemână, și anume bacteriile care trăiesc pe pielea dumneavoastră, potrivit Fredda Branyon.

Vezi și: De ce nu ar trebui să faci cumpărături când ți-e foame. Ce greșeală comiți

Rutina vestimentară, semn de demență

Deși pierderea memoriei este adesea considerată cel mai clar semn că cineva se confruntă cu primele semne de demență, experții spun că există multe altele care pot sugera declin neurologic. Printre acestea, NIA enumeră schimbările de igienă, inclusiv dificultățile de îmbăiat, ca semn al bolii Alzheimer ușoare.

Potrivit unui studiu din 2018 publicat în revista Gerontology and Geriatric Medicine, o altă schimbare specifică de igienă - purtarea de îmbrăcăminte murdară - poate fi, de asemenea, un semn de demență. Pe lângă simpla uitare de a alege haine noi, "pacienții cu demență, în special boala Alzheimer, s-ar putea să nu recunoască faptul că hainele lor sunt murdare", explică autorii studiului, potrivit Best Life Online.

Pentru unii pacienți cu demență, acest lucru poate duce la purtarea acelorași haine zile sau săptămâni în șir, uneori crescând riscul de infecție sau alte consecințe asupra sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel