Ce s-a DESCOPERIT despre varianta britanică de COVID-19. Medici: "Avem rezultatele, NU sunt bune"

Varianta extrem de contagioasă de coronavirus depistată pentru prima dată în Marea Britanie este responsabilă în prezent de până la 20% dintre cazurile de infectare din zona metropolitană a Parisului, a anunţat, marţi, 2 februarie, un reprezentant al reţelei sanitare Assistance Publique-Hôpital de Paris (AP-HP), relatează Reuters.

''Avem rezultate iniţiale din regiunea Parisului şi acestea nu sunt bune'', a declarat Remi Salomon, directorul comitetului medical al grupului spitalelor din Paris AP-HP, într-un interviu acordat postului de radio France Info.

''La 7 ianuarie eram la 6-7%; săptămâna trecută am ajuns la 15-20%'', a precizat el.

Restricții mai severe

 

Salomon a spus că sunt necesare restricţii mai severe pentru a controla pandemia.

Săptămâna trecută, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a renunţat la impunerea unei a treia perioade de lockdown naţional, optând în schimb pentru înăsprirea controalelor COVID-19 la frontieră şi menţinerea interdicţiei de circulaţie pe timp de noapte, notează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al guvernului de la Paris, Gabriel Attal, a afirmat joia trecută că varianta coronavirusului depistată pentru prima dată în Marea Britanie şi considerată ca având o rată mai mare de transmitere era responsabilă de 10% din cazurile de infectare din Franţa, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel