Ce să faci dacă ai aflat că ai COVID. Sfaturi de la medicii militari: această infecție nu e sinonimă cu moartea

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medic
Medic

Medicii militari au recomandări pentru cei care află că s-au îmbolnăvit de infecția COVID-19.

Medicii militari îi sfătuiesc pe oameni să nu dispere dacă au COVID și să nu privească boala drept ”sinonimă cu moartea”.

Într-un material semnat de căpitanul Oana Stancu, șef secție Boli Infecțioase, Spitalul Clinic Militar de Urgență "Dr. Victor Popescu" Timișoara, și postat pe Facebook, se arată:

Infecția cu coronavirus este o boală respiratorie acută din ce în ce mai răspândită la nivel global. Trebuie să ne obișnuim să coexistăm cu acest virus și să înțelegem că această afecțiune nu este sinonimă cu moartea. În acest sens, expunem câteva idei despre atitudinea adoptată în cazul în care sunteți pozitivi la testul Real Time PCR ce detectează ARN viral. 

Recomandări pentru protecția împotriva COVID-19:

Spălarea regulată cu apă și săpun a mâinilor; Purtarea măștii de protecție; Păstrarea distanței sociale; Dezinfecția suprafețelor de lucru; Aerisirea încăperilor. Ce se întâmplă în cazul în care sunteți confirmați cu COVID-19?

NU DISPERAȚI! Un procent mare dintre pacienții diagnosticați cu COVID 19 sunt asimptomatici sau prezintă simptome ușoare cum ar fi: tușe, lipsa gustului și a mirosului, durere de gât, nas înfundat. Pentru aceste forme de boală, se recomandă izolarea la domiciliu și este bine să vă pregătiți. Spuneți apropiaților cu care ați luat contact că pot fi expuși la infecția cu COVID-19. O persoană infectată poate contamina alte persoane începând cu 48 de ore (sau 2 zile) înainte de debutul simptomatologiei sau pozitivării testului. Informând la timp apropiații de expunerea virală, veți ajută la protecția oamenilor din jur! Lucruri pe care ar trebui să le cumpărați din timp: Paracetamol (pentru tratamentul simptomelor și a febrei peste 38 ° C, aveți grijă să nu depășiti doză recomandată), Vitamine și minerale (C, D, zinc, magneziu, seleniu) Mierea, propolisul și lămâia pot contribui la întărirea imunității. Hidratează-te, bea lichide! Odihniți-vă! Ieșitul din casă este interzis! Chiar dacă vă simțiți mai bine, este posibil să fiți încă infecțioși timp de 14 zile. Nu luați antibiotic! Infecția COVID-19 este una virală, antibioticele sunt prescrise de medic doar în condiții de suprainfecție bacteriană!

Dacă nu locuiți singuri: izolați-vă singuri în dormitor; igienizați-vă lenjeria de pat și hainele în mod frecvent; curățați baia și suprafețele cu soluții de igienizare recomandate; evitați să împărțiți veselă, paharele de băutură, ustensilele de mâncat, prosoapele cu persoanele cu care locuiți; aerisiți regulat încăperea. Monitorizați-vă singuri temperatura și simptomele. În cazul în care sunteți diagnosticați cu ASTM BRONȘIC și sunteți sub tratament inhalator, nu opriți sub nici o formă administrarea acestuia. Evitați antiinflamatoarele nesteroidiene (Nurofen, Ketonal…) Dacă aveți o suferință pulmonară/cardiologică preexistentă, sau sunteți sub tratament imunosupresor luați legătura cu medicul dumneavoastră curant.Când trebuie să mergeți la spital?Probleme cu respirația, Febra foarte ridicată (peste 39 ° C) ce nu scade cu medicamente (Paracetamol), Durerea persistentă sau presiunea în piept, confuzie, incapacitate de a stă treaz sau de a vă ridică din pat, dacă sunteți îngrijorat, sau în suferință sau simțiți că simptomele dumneavoastră se înrăutățesc. Cu ce va deplasați spre spital? Sunați la Serviciul de Urgență 112 și specificați că sunteți COVID-19 pozitiv și că starea dumneavoastră s-a agravat. Ce se întâmplă în cazul în care copilul dumneavoastră este infectat? O ușurare majoră pentru voi, părinții, este faptul că aceștia se descurcă foarte bine cu coronavirusul - de obicei se vindecă în câteva zile (dar vor fi în continuare infecțioși) și trebuie doar să utilizați dozarea pediatrică a medicamentelor. Fiți calmi, pregătiți-vă rațional și totul va fi bine!!!”.

 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel