Ce se întâmplă azi, 14 martie, în lumea medicală. Cât de eficient este vaccinul anti-HPV. Care terapii împotriva cancerului sunt investigate de FDA

Monika Baciu |
Data publicării:
lumea medicala - FOTO: Freepik@armmypicca
lumea medicala - FOTO: Freepik@armmypicca

Atenția cercetătorilor din domeniul medical se concentrează asupra inovațiilor în domeniul vaccinurilor și terapiilor avansate. Una din companii explorează eficacitatea unui regim de doză unică pentru vaccinul HPV Gardasil 9, în timp ce FDA investighează terapiile celulare CAR-T pentru tratamentul cancerului sanguin.

Mai multe evenimente sunt în desfășurare în lumea medicală, la data de 14 martie 2023. Unitatea UnitedHealth Group a declarat miercuri că rețeaua sa de farmacii Change Healthcare a fost repusă în funcțiune, săptămâni după ce un atac cibernetic a avut un efect în lanț asupra sistemului de sănătate al țării, care depinde în mod semnificativ de asigurările medicale.

Change Healthcare procesează aproximativ 50% dintre cererile medicale din Statele Unite pentru aproximativ 900.000 de medici, 33.000 de farmacii, 5.500 de spitale și 600 de laboratoare, transmite Reuters.

Lilly se asociază cu Amazon pentru a livra Zepbound și alte medicamente

Eli Lilly a declarat miercuri că a angajat unitatea de farmacie a Amazon.com pentru a livra rețetele de medicamente trimise către serviciul său direct către consumator, LillyDirect. Lilly a lansat platforma în ianuarie pentru a permite pacienților să obțină medicamentele pentru migrenă, diabet și obezitate, inclusiv popularul medicament pentru pierderea în greutate Zepbound, direct de la companie prin livrarea de la farmacia online Truepill.

Bărbatul din Texas care a trăit șapte decenii într-un pulmon de fier a murit la vârsta de 78 de ani

Un bărbat paralizat din Texas, care a trăit 70 de ani într-un pulmon de fier după ce a supraviețuit poliomielitei în copilărie, a murit, a spus familia sa. Paul Alexander, în vârstă de 78 de ani, a murit luni, a spus fratele său Philip într-o postare pe Facebook. Nu a dat nicio cauză a morții.

Merck va testa regimul de doză unică al vaccinului HPV Gardasil 9

Merck & Co a declarat miercuri că intenționează să efectueze studii clinice pentru testarea vaccinului său împotriva papilomavirusului uman (HPV) Gardasil 9 pentru a evalua eficacitatea și siguranța unui regim de doză unică comparativ cu regimul aprobat de trei doze. Compania a declarat că intenționează să efectueze două studii separate pentru testarea Gardasil 9 la bărbați și femei cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani pentru a examina dacă o singură doză a vaccinului oferă protecție pe termen lung comparabilă cu regimul aprobat de trei doze.

Angajații FDA ridică probleme cu privire la datele din terapiile CAR-T ale J&J și Bristol

Personalul Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA a ridicat miercuri preocupări că nu este clar dacă terapiile celulare ale Johnson & Johnson și Bristol Myers Squibb ar beneficia pacienții cu cancer sanguin când sunt administrate ca tratamente precoce.

Aprobarea reglementară pentru terapiile ca tratamente mai timpurii ar putea extinde utilizarea acestora la un subset mai mare de pacienți cu cancer sanguin care sunt mai puțin bolnavi decât cei tratați cu mai multe terapii. Terapiile - Carvykti a lui J&J și Abecma a lui Bristol - aparțin unei clase cunoscute sub numele de CAR-T.

Tulpina gripei aviare ridică alarma în timp ce virusul ucide fauna sălbatică sud-americană

Virusul mortal al gripei aviare H5N1 s-a răspândit mai agresiv decât oricând înainte în rândul păsărilor sălbatice și mamiferele marine de la sosirea în America de Sud în 2022, crescând riscul ca acesta să evolueze într-o amenințare mai mare pentru oameni, potrivit oamenilor de știință.

Există dovezi că boala, odată în mare parte limitată la speciile de păsări, pare să se răspândească între mamifere. Această tulpină a ucis deja câțiva delfini în Chile și Peru, aproximativ 50.000 de foci și lei de mare de-a lungul coastelor și cel puțin jumătate de milion de păsări în întreaga regiune.

Eggland's Best este dată în judecată pentru afirmațiile privind grăsimile saturate ale ouălor sale

Eggland's Best, unul dintre cei mai mari producători de ouă din SUA, a fost dată în judecată pentru afirmații false conform cărora ouăle sale conțin mai puține grăsimi saturate decât alte ouă. Acțiunea în justiție propusă, depusă marți în instanța federală din Chicago de către Richard Vilchis, contestă afirmația Eggland's Best de pe ambalajul său conform căreia ouăle sale conțin "25% mai puține grăsimi saturate decât ouăle obișnuite".

FDA din SUA a aprobat utilizarea extinsă a medicamentului pentru boala de ficat a Mirum

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a aprobat utilizarea extinsă a medicamentului oral al Mirum Pharmaceuticals pentru a trata mâncărimea cauzată de o afecțiune hepatică la pacienții cu vârsta de cinci ani și mai mari, a declarat compania miercuri. Acțiunile Mirum au crescut cu 6,6% la 29,6 USD în tranzacționarea prelungită.

De ce a evoluat menopauza? Un nou studiu al balenelor oferă câteva indicii

Menopauza este o trăsătură rară printre speciile de pe Pământ, cunoscută să existe doar la câteva dintre acestea. Oamenii sunt unul dintre ele. Orcii ucigași și alte patru specii de balene cu dinți sunt celelalte.

Cercetările noi examinează menopauza în aceste balene, cu concluzii care ar putea ajuta la explicarea de ce a evoluat acest fenomen, având în vedere că este cunoscut doar la șase din cele peste 6.000 de specii de mamifere care trăiesc astăzi. Aceasta ar putea fi intitulată: povestea bunicii balene de ajutor.

Acțiuni colective se adună în urma încălcării datelor UnitedHealth

UnitedHealth Group a fost deja lovită cu cel puțin șase acțiuni colective care o acuză că nu a reușit să protejeze datele personale ale milioanelor de oameni în urma atacului cibernetic al unității sale de procesare a plăților Change Healthcare din luna trecută, cu mai multe procese susceptibile să apară.

Într-o cerere depusă târziu marți la Washington, D.C., avocații reclamanților au solicitat unei instanțe federale să consolideze cele șase cazuri într-o instanță federală din Nashville, Tennessee, unde se află sediul Change, și au declarat că se așteptau ca mai multe cazuri să fie depuse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel