Ce se știe SIGUR despre boala COVID-19. Dr Andrei Tudor Rogoz: „Au fost încercate tot felul de tratamente”

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Simptome COVID-19
Simptome COVID-19

Dr Andrei Tudor Rogoz, medic specialist boli infecțioase, a explicat, EXCLUSIV la DC News și  DC Medical, ce se știe cu adevărat despre tratamentul bolii COVID-19 pe care o provoacă el. 

„Foarte multe s-au schimbat. Cred că lucrurile care sunt cele mai certe acum sunt cele care au fost excluse, de pe lista de tratament de exemplu. Cele care au fost infirmate ca opțiuni terapeutice. De la debut au fost încercate tot felul de tratamente antivirale, care erau din clase complet diferite din ce se utilizase până atunci ca antiviral, de la antibiotice la medicație din sfera reumatologică și așa mai departe. Pe rând, anumite studii mari au început să le excludă, ca opțiuni terapeutice. Și asta să zicem că se știe un pic mai bine în momentul acesta, ce nu funcționează ca tratament”, a arătat dr Andrei Tudor Rogoz, medic specialist boli infecțioase, coordonatorul secției de Boli Infecțioase și al Centrului de vaccinare anti-COVID-19 de la Spitalul Clinic Sanador. 

Sanador

Sunt însă și certitudini legate de tratamentul bolii COVID-19, a explicat expertul. 

„Ce funcționează ca tratament, se știe relativ bine că dexametazona sau alți steroizi în anumite faze ale bolii aduc un beneficiu, reduc mortalitatea, și sunt foarte multe alte categorii care au rămas echivoce. Certitudini? Mai mult de natură epidemiologică, adică au fost multe variante pe care s-a mers inițial, de la ideea că o să fie controlată de la început pandemia și că va avea o evoluție similară primului SARS, și că nu ne va atinge poate decât parțial, cu câteva cazuri, cum am avut cu mulți ani în urmă. (...) Nu se știa la început sau nu erau toate aceste variante puse cu aceeași probabilitate, și oarecum s-a confirmat varianta cea mai proastă, că o să fie într-adevăr o pandemie. Pentru că de mai multe ori până acum s-a strigat „Lupul! Lupul!” legat de pandemii, și nu au fost”, a punctat dr Andrei Tudor Rogoz. 

Cu ce e diferită pneumonia dată de SARS CoV-2 de pneumonii determinate de alte cauze, aflați în VIDEO: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel