Ce trebuie să știi despre amigdalită. Medicul Remus Mihalcea explică

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Gât  FOTO: pixabay
Gât FOTO: pixabay

Medicul Remus Mihalcea a vorbit la un post TV despre rolul amigdalelor în organism și când e cazul ca ele să fie scoase.

Medicul ORL, Remus Mihalcea, a declarat că atunci când se pune problema de scoatere a amigdalelor trebuie stabilit, mai întâi, tipul de amigdalită sau angină.

”Există două tipuri: acută sau cronică. Cele acute se împart în mai multe clase, cea mai cunoscută fiind amigdalita acută pultacee, în momentul în care, la nivelul amigdalelor, avem acele depozite de material albicios, care este infecția purulentă. Aceasta se asociază, de obicei, cu stări febrile, stare generală alterată, dificultate la înghițit. În momentul acela, sau până la momentul acela, ar fi bine să ne adresăm unui medic specialist pentru a urma un tratament corect și a nu ne automedica acasă, pentru a nu dezvolta complicații. Complicația cea mai frecventă este flegmonul periamigdalian, care necesită o abordare diferită și spitalizare.  Dacă vorbim de o amigdalită cronică, cel mai frecvent simptom este ”jena în gât””, afirmă medicul Mihalcea.

Ce alte investigații trebuie făcute aflați de pe Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel