Cea mai eficientă măsură de protecție împotriva COVID. Dr Emilian Popovici explică

Florina Pop |
Data publicării:
Măști
Măști

Medicul Emilian Popovici a vorbit la un post TV despre măsurile care sunt cele mai eficiente în a ne proteja de infecția COVID.

Medicul epidemiolog Emilian Popovici spune că vaccinarea și respectarea măsurilor de protecție țin numărul de infecții la un nivel cât mai scăzut.

”Cea mai eficientă măsură de protecție în contextul acestor relaxări - toate cele trei pe care le-am învățat de la începutul pandemiei, deci purtarea măștii, purtarea măștii chirurgicale, purtarea măștii de pânză dacă este igienizată corect pentru că aici este o problemă dacă această mască nu este fiartă și se poartă două sau trei zile la rând într-adevăr poate să ridice niște probleme celui care o poartă în acest fel. Se pot purta ambele și masca de pânză dacă chiar se dorește un aspect mai deosebit și masca chirurgicală pe sub și atunci protecția se poate dubla.

Este și aceasta o modalitate în care se poate purta masca. De asemenea, igiena mâinilor și distanțarea - nefiind acum nevoie de izolare - , dar distanțarea este recomandabilă să o respectăm în continuare. Dacă aceste trei măsuri se respectă, dacă suntem atenți și la comportamentul în aer liber pentru că sunt zone aglomerate, chiar pârtiile de schi pot să fie asemenea zone sau străzi aglomerate în zone urbane - să ne luăm măsuri și acolo, să nu ne gândim că suntem în aer liber și suntem lipsiți de riscul de a ne infecta.

Dacă aceste măsuri sunt respectate, consider că facem ceea ce este necesar pentru a limita într-o măsură semnificativă posibilitățile de infecție”, afirmă medicul Emilian Popovici la digi24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel