Vaccinarea profesorilor împotriva COVID. Dr Emilian Popovici: încadrează lucrurile în normalitate

Florina Pop |
Data publicării:

Medicul epidemiolog Emilian Popovici spune că vaccinarea cadrelor didactice este ”un anunț binevenit” și arată că se dorește continuarea cursurilor.

Vaccinarea profesorilor în primele săptămâni din martie este ”un anunț binevenit” și ”încadrează lucrurile în normalitatea ideii că dorești să continui cursurile pentru că dacă dorești să continui cursurile fără profesori la catedră este foarte complicat”, spune medicul epidemiolog Emilian Popovici. Potrivit acestuia, ”protejarea profesorilor este binevenită sub toate aspectele, mai ales dacă ținem cont de faptul că s-a spus într-o perioadă că incidența infecției la copii ar fi mai mică decât la persoanele adulte, deci că prezența infecției ar fi mai puțin sesizată la copii decât la persoanele adulte, ceea ce nu consider că ar corespunde realității”. 

Epidemiologul Emilian Popovici mai susține că ”infecția SARS-COV-2 se întâlnește la fel de frecvent la copii ca și la persoanele adulte, doar că diferența este făcută de evoluția bolii care la copii este majoritar asimptomatică”.

”Ori, în situația asta, vaccinarea profesorilor este binevenită. Aș menționa că s-au făcut studii în Austria și Marea Britanie care au demonstrat faptul că prezența infecției la copii este foarte apropiată, dacă nu similară cu cea de la adulți și s-a demonstrat într-un alt caz, la Hamburg, prin determinări genomice, că la copii poate să apară și fenomenul de super-răspânditor, fiind știut cazul copilului din Hamburg unde un copil a infectat alți 40 de copii și cadre didactice. 

Vaccinarea profesorilor este nu numai binevenită, este necesară”, a mai precizat Emilian Popovici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel