Cea mai puternică legumă care previne AVC-ul. Desfundă arterele și scade riscul de deces

Monika Baciu |
Data publicării:
broccoli - FOTO: Freepik@slonme
broccoli - FOTO: Freepik@slonme
broccoli - FOTO: Freepik@slonme
broccoli - FOTO: Freepik@slonme
  • broccoli - FOTO: Freepik@slonme
  • broccoli - FOTO: Freepik@slonme

Această legumă este cea mai puternică armă împotriva AVC-ului. Desfundă artele și menține sănătatea inimii și a creierului. Un medicament cu extractul acestei legume ar putea fi dezvoltat pentru a trata AVC-ul.

Oamenii de știință de la Heart Research Institute din Australia au făcut o descoperire revoluționară în prevenirea și tratamentul accidentului vascular cerebral.

Cercetarea lor a condus la identificarea unui compus natural care ar putea să reducă formarea cheagurilor de sânge periculoase și să îmbunătățească eficacitatea tratamentelor existente. Această nouă abordare ar putea să ofere o speranță majoră pentru milioane de oameni care sunt afectați de această afecțiune devastatoare.

Sulforafanul reduce formarea cheagurilor de sânge

Cercetarea oamenilor de știință arată că sulforafanul reduce formarea cheagurilor de sânge, o afecțiune care adesea duce la un accident vascular cerebral. Accidentul vascular cerebral, o afecțiune rezultată din întreruperea fluxului de sânge către creier, poate duce la dizabilități severe și deces.

Majoritatea acestor accidente vasculare cerebrale rezultă din formarea cheagurilor de sânge în creier, o afecțiune cunoscută sub numele de accident vascular cerebral ischemic acut.

Studiul, publicat în jurnalul ACS Central Science, a făcut un salt semnificativ înainte prin demonstrarea, în teste preclinice, că acest compus natural găsit în broccoli nu numai că reduce formarea acestor cheaguri de sânge periculoase, dar și îmbunătățește eficacitatea medicamentelor existente de descompunere a cheagurilor.

Vezi și: Tratamentul care elimină celulele canceroase în 5 zile. Efecte asupra celui mai mortal tip de cancer

Broccoli și tratamentele pentru AVC

Broccoli - FOTO: Freepik@Raccool_studio

Această descoperire deschide noi căi pentru dezvoltarea de tratamente inovatoare pentru accident vascular cerebral.

"După ce un pacient suferă un accident vascular cerebral ischemic, este tratat cu activator de plasminogen tisular (tPA), un tip de medicament de descompunere a cheagurilor pentru a încetini progresia deteriorării creierului.

Din păcate, acesta este de succes doar în 20% din cazuri. Ceea ce am descoperit într-un studiu preclinic este că rata de succes a tPA crește la 60% atunci când medicamentul este administrat împreună cu compusul derivat din broccoli.

În mod surprinzător, acest compus natural nu provoacă semne de sângerare, care este un efect secundar comun asociat cu agenții de subțiere a sângelui testați în tratamentul accidentului vascular cerebral" explică cercetătorul principal al studiului, Dr. Xuyu Liu, de la Heart Research Institute, potrivit Study Finds.

Vezi și: Cum a trăit un bărbat timp de 70 de ani într-un plămân de fier. Boala care l-a imobilizat la vârsta de 6 ani

Medicament pe baza compusului principal din broccoli

Această cercetare sugerează că în viitorul apropiat, paramedicii ar putea administra un medicament bazat pe broccoli împreună cu tPA pentru a trata pacienții cu accident vascular cerebral ischemic pe drum spre spital.

"Nu numai că compusul din broccoli este eficient în îmbunătățirea performanței medicamentului de descompunere a cheagurilor după un accident vascular cerebral, dar ar putea fi utilizat și ca agent preventiv pentru pacienții care prezintă un risc ridicat de accident vascular cerebral," explică Dr. Liu.

Lucrarea a fost condusă de doctorandul în vârstă de 25 de ani, Ivy Guan, care lucrează în echipa de cercetare sub îndrumarea Dr. Liu.

"Am fost inițial atrasă de acest proiect pentru că am un interes puternic în utilizarea produselor naturale ca medicamente. Multe dintre cercetările pe care le fac sunt foarte limitate la laborator, dar aceasta este ceva ce poate ajunge la oameni și poate influența oamenii în viața de zi cu zi și îi poate încuraja să fie mai sănătoși", remarcă Guan.

Vezi și: Cele două greșeli pe care le faci când urmezi o dietă. Dr. Șerban Damian: Nu are șanse să dureze. Duce la eșec și frustrare

Cu accentul acum îndreptat către teste clinice, echipa HRI este optimistă în ceea ce privește introducerea în următorii cinci ani a unui nou tratament preventiv și anticoagulant derivat din broccoli pentru accident vascular cerebral. Implicațiile cercetării lor se extind dincolo de accidentul vascular cerebral, deoarece oamenii de știință sugerează că compusul ar putea fi benefic și în alte condiții în care coagularea sângelui joacă un rol.

"Suntem foarte entuziasmați de faptul că am izolat un compus natural care ar putea avea efecte benefice enorme. Studiile noastre vor continua să exploreze cum compușii foarte purificați din legume pot avea efecte benefice în procesele bolilor" spune Dr. Liu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel