Ceaiul adorat de Regele Charles. Îl bea în fiecare dimineață și elimină cancerul, AVC-ul și scade colesterolul

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Ceaiul adorat de Regele Charles - Foto: Freepick @evgenySmykov
Ceaiul adorat de Regele Charles - Foto: Freepick @evgenySmykov

Care este ceaiul pe care Regele Charles îl bea în fiecare dimineață și are multiple beneficii pentru sănătate.

Membrii Familiei Regale a Marii Britanii au un set de reguli destul de stricte inclusiv când vine vorba despre mâncare sau băuturi, dar și câteva plăceri culinare pe care le satisfac zilnic.

În ceea ce-l privește pe Regele Charles, acesta are o băutură preferată pe care o consumă zilnic și care-l menține în formă și îi ajută mult starea de sănătate.

Băutura preferată a Regelui Charles la micul dejun scade nivelul colesterolului pentru a menține inima sănătoasă.

Potrivit fostului secretar de presă al noului Rege, Charles al III-lea s-ar bucura de un mic dejun târziu constând într-o băutură despre care s-a demonstrat că reduce riscul de cancer, protejează inima și îmbunătățește longevitatea.

Se spune că alegerile noului Rege pentru micul dejun au un impact pozitiv asupra longevității sale, datorită proprietăților lor anticancerigene și de reducere a colesterolului.

Potrivit nutriționistului principal de la Lifesum, Signe Svanfeldt, băutura sa caldă preferată este una "care stimulează sănătatea inimii și scade tensiunea arterială", potrivit Mirror.

Ei bine, monarhul bea ceai Darjeeling și un pahar mic de suc de fructe, iar ambele băuturi sunt salutate pentru o serie de motive de sănătate.

Vezi și: 5 băuturi pe care trebuie să le bei zilnic dacă ai peste 50 de ani

Ceaiul adorat de Regele Charles. Ce este ceaiul Darjeeling și la ce ajută

 

1. Ceaiul ado... (ceaiul-adorat-de-regele-charles--il-bea-in-fiecare-dimineata-si-elimina-cancerul--avc-ul-si-scade-colesterolul_85007100.jpeg)

"Ceaiul Darjeeling are multe beneficii pentru sănătate, dat fiind conținutul său de antioxidanți, vitamine și polifenoli, inclusiv scăderea tensiunii arteriale, reducerea inflamațiilor și stimularea sănătății inimii", spune Signe.

Ceaiul Darjeeling este bogat în quercetină, care este un compus care s-a dovedit a reduce riscul de ateroscleroză. Ateroscleroza este acumularea de placă în artere - una dintre principalele cauze pentru un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Cercetări anterioare au constatat că o dietă alcătuită din flavonoide, cum ar fi quercetina, are beneficii pozitive pentru sănătate, în special asupra inimii.

De asemenea, s-a dovedit că flavonoidele ajută împotriva hipertensiunii, inflamațiilor, diabetului și bolilor vasculare.

Mai mult, acest ceai scade riscul de cancer.

S-a constatat că acești compuși polifenolici bogați ai ceaiului Darjeeling inhibă creșterea cancerului în mai multe moduri, scăzând, de asemenea, dezvoltarea tumorilor.

"Polifenolii ajută la scăderea riscului de formare a celulelor canceroase", spune Molly Myers, dietetician și nutriționist.

"Cercetările sugerează că dietele bogate în alimente care conțin polifenoli ar putea oferi o oarecare protecție împotriva apariției bolilor de inimă, a bolilor neurodegenerative, a cancerului și a diabetului.

Nu rata: De ce are Regele Charles degetele umflate. Medic, dezvăluire despre boala de care ar putea suferi: Medicamentele doar reduc durerea, nu și umflarea

În ceea ce privește în mod specific bolile cardiovasculare, polifenolii ar putea oferi protecție prin îmbunătățirea funcției mucoasei interioare a inimii și a vaselor de sânge, prin creșterea colesterolului HDL (colesterolul bun) protector, prin scăderea colesterolului LDL (colesterolul rău) și prin promovarea activității antiplachetare și antiinflamatorii", a adăugat doctorul cardiolog Susan Rodder.

Într-un studiu publicat în National Library of Medicine, a fost investigată activitatea anticancerigenă a ceaiului Darjeeling.

Șobolanilor masculi li s-a administrat extract de Darjeeling, analizându-se ulterior probe de sânge.

Cercetătorii au observat că acest compus de polifenoli găsit în ceai este "capabil să reducă riscul unei varietăți de boli umane, inclusiv cancerul sau proliferarea necontrolată a celulelor".

De asemenea, cercetarea a concluzionat că ceaiul Darjeeling are "efecte anticancerigene și ar putea avea proprietăți chimio-preventive".

Regele Charles adoră să bea Darjeeling cu miere și lapte.

Vezi și: Care a fost cauza morții lui Alexandru Arșinel. Cele două afecțiuni scrise pe certificatul de deces

Beneficiile sucului de fructe pe care-l consumă Regele Charles

 

La micul dejun, se știe că Regele Charles se bucură, de asemenea, de un pahar de suc de fructe, care ajută "la creșterea aportului de vitamine, minerale și fibre al regelui", a declarat Svanfeldt.

Conținutul de antioxidanți se spune că ajută la reducerea riscului anumitor probleme de sănătate și vitamine care ajută la buna funcționare a organismului.

"Unele sucuri de fructe ajută, de asemenea, la combaterea unor probleme, cum ar fi constipația, în timp ce sucul de afine poate ajuta la prevenirea infecțiilor urinare. Unele sucuri de fructe sunt, de asemenea, bogate în zahăr și calorii, ceea ce înseamnă că oamenii ar trebui să evite să consume prea mult suc", precizează Medical News Today.

Alimentul interzis pentru membrii Familiei Regale

 

Din cauza faptului că Familia Regală are de obicei multe întâlniri de-a lungul zilei, nu li se permite să mănânce usturoi. În plus, pastele nu sunt interzise, dar sunt consumate la ocazii speciale și acelaşi lucru se întâmplă şi pentru cartofi şi orez.

Mai mult, le este interzis să mănânce cu mâinile. Chiar dacă la mesele importante este ceva normal, se pare că până și fructele le mănâncă cu tacâmurile. Acesta este motivul pentru care strugurii sunt serviţi mai des, deoarece sunt uşor de consumat. Un alt detaliu interesant este şi în cazul burgerilor care trebuie aduşi la masă fără chifle, pentru a putea fi tăiaţi cu cuţitul şi furculiţa.

Trebuie să citești și: Camilla, soția Regelui Charles, diagnostic dureros. Ce BOALĂ are și de ce și-a scos uterul: Calitatea vieții ei a devenit sumbră. Și-a pierdut dorința de a trăi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel