Ceaiul care elimină excesul de colesterol și îmbunătățește sănătatea inimii. Este preferat în această toamnă

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
ceaiul foto:freepik
ceaiul foto:freepik

Ceaiul care elimină excesul de colesterol și îmbunătățește sănătatea inimii. Care este și ce alte proprietăți are această plantă.

Ceaiul este una dintre băuturile preferate ale oamenilor din întreaga lume, datorită gamei sale variate de arome și proprietăți benefice. Unul dintre cele mai îndrăgite tipuri de ceai este cel de scorțișoară. Nu doar că încântă papilele gustative, ci aduce și numeroase avantaje pentru sănătate. 

Scorțișoara este o specie de copac, originară din regiunile tropicale și subtropicale din Asia. Coaja interioară a copacului este utilizată pentru a produce scorțișoara pe care o cunoaștem și o iubim. Aceasta este obținută prin tăierea și uscarea cojii, care se rulează în bețe sau se mărunțește în pulbere. Scorțișoara este cunoscută pentru aroma sa caldă, dulce și condimentată, care o face o alegere perfectă pentru un ceai reconfortant.

Vezi și: Tigăile de fontă, mai sănătoase decât cele de teflon: mit sau adevăr. Cum să le îngrijești corect

Beneficiile 

1. Reduce inflamația și poate îmbunătăți sănătatea inimii

Studiile sugerează că compușii din scorțișoară pot reduce markerii inflamației. Acest lucru poate fi deosebit de benefic, având în vedere că inflamația este considerată a fi la baza multor boli cronice, inclusiv bolile de inimă, conform Healthline. Studiile raportează, de asemenea, că scorțișoara poate reduce tensiunea arterială, precum și nivelurile de trigliceride și colesterol LDL (rău) la anumiți indivizi.

Mai mult, scorțișoara poate crește nivelurile de colesterol HDL (bun), ceea ce ajută la îmbunătățirea sănătății inimii, prin eliminarea excesului de colesterol din vasele de sânge..

2. Are proprietăți antioxidante

Conține antioxidanți puternici, care ajută la combaterea radicalilor liberi și la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

3. Susține sistemul imunitar

Aromele și substanțele din scorțișoară pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și la combaterea infecțiilor.

4. Ajută la o digestie sănătoasă

Ceaiul de scorțișoară poate ameliora disconfortul digestiv și poate stimula digestia.

5. Poate reduce crampele menstruale și alte simptome ale SPM

Ceaiul de scorțișoară poate ajuta la ameliorarea unor simptome menstruale, cum ar fi sindromul premenstrual (SPM) și dismenoreea.

Există, de asemenea, dovezi că scorțișoara poate reduce sângerarea menstruală, frecvența vărsăturilor și severitatea grețurilor în timpul menstruației la femei.

De asemenea, studiile arată că scorțișoara poate ajuta la formarea de colagen și poate crește elasticitatea și hidratarea pielii - toate acestea pot reduce aspectul îmbătrânirii, conform Healthline. 

Cum să prepari ceaiul de scorțișoară 

Pentru a vă bucura de o ceașcă delicioasă de ceai de scorțișoară, urmați acești pași simpli:

Adăugați 1-2 bețișoare de scorțișoară sau o linguriță de scorțișoară măcinată într-o ceașcă. Turnați apă fierbinte peste scorțișoară și lăsați-o să stea timp de 5-10 minute pentru a se infuza. Opțional, puteți adăuga miere sau puțină lămâie pentru un plus de gust.

Savurați încet și bucurați-vă de aroma și beneficiile ceaiului de scorțișoară.

Vezi și: Microbiomul natural: Ce este și ce alimente trebuie să consumăm pentru a beneficia de proprietățile acestuia

Ceaiul de scorțișoară este o băutură delicioasă și sănătoasă cu o istorie bogată și beneficii impresionante pentru sănătate. Acesta poate fi o alegere minunată pentru a vă răsfăța papilele gustative și a vă menține sănătatea în echilibru. Așa că, urmați aroma și savurați o ceașcă de ceai de scorțișoară în fiecare zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel