Ceaiul care spală rinichii și are efect diuretic. Dumitrache: E foarte bun. Și eu îl prescriu

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Ceaiul - Foto: Freepick @8photo
Ceaiul - Foto: Freepick @8photo

Care este ceaiul care spală și curăță rinichii și ajută în tratarea litiazei renale sau a infecțiilor renale.

Tratamentele naturiste pe care toată lumea le caută pentru tratarea anumitor afecțiuni sunt la mare căutare, însă, remediile de acasă pot ajuta la ameliorarea simptomelor unei infecții renale, de exemplu, atunci când sunt folosite în plus față de tratamentul prescris de un medic.

Vorbind despre infecțiile renale, acestea pot fi grave dacă nu sunt tratate.

În timp ce majoritatea infecțiilor renale sunt ușor de tratat și se recuperează rapid, în cazuri rare, acestea pot duce la probleme grave de sănătate, mai ales dacă sunt lăsate netratate.

Mai mult, netratarea corespunzătoare a unei infecții vă poate lăsa să vă simțiți destul de inconfortabil, deoarece simptome precum urinarea dureroasă nu este deloc plăcută.

Este posibil să puteți folosi remedii naturiste împreună cu tratamentul medical prescris pentru a ușura unele simptome și a îmbunătăți sănătatea rinichilor, dar nu ar trebui să încercați să vă tratați singur. Întotdeauna mergeți mai întâi la un medic, pentru diagnostic și pentru a discuta opțiunile de tratament.

În tratarea rinichilor, tratamentul cheie este hidratarea. 

Corpul uman adult este compus din aproape 60% apă. Fiecare organ, de la creier la ficat, are nevoie de apă pentru a funcționa, iar rinichii au nevoie de apă pentru a secreta urină. Urina este principalul produs de deșeuri care permite organismului să scape de substanțele nedorite sau inutile.

Atunci când aportul de apă este scăzut, volumul de urină este scăzut. Un volum scăzut de urină poate duce la disfuncții renale, cum ar fi crearea de pietre la rinichi.

Este esențial să beți suficientă apă, astfel încât rinichii să poată elimina în mod corespunzător orice material rezidual în exces. Acest lucru este deosebit de important în timpul unei cure de rinichi.

"Dacă dacă ne gândim la această forțare a diurezei sunt tot felul de soluții naturiste, naturale cu ceaiul de cozi de cireșe, fructele acrișoare, afine", a subliniat jurnalistul Val Vâlcu, realizatorul emisiunii.

Vezi și: Fructul care spală rinichii și vezica urinară. Dumitrache: Are efect diuretic. E mai bun decât cafeaua

Ceaiurile bune pentru curățarea rinichilor

 

Deși pentru unii poate părea greu de crezut și medicii recomandă diverse remedii naturiste înainte de a acționa medicamentos sau chirurgical.

Potrivit medicului Mihai Dumitrache, în ceea ce privește litiaza renală, există câteva ceaiuri pe care până și el le recomandă pacienților.

"Sunt foarte bune și eu le prescriu.

Sunt foarte multe ceaiuri care se găsesc la farmacie chiar sub denumirea de ceaiuri de rinichi, ceaiurile de mătase de porumb, de cozi de cireșe sunt ceruri cu efect diuretic și cu efect bun asupra rinichiului, de spălare a rinichiului și de asemenea alte suplimente alimentare.

Piața este suprasaturată de suplimente alimentare care ajută în litiază", a declarat Mihai Dumitrache, medic urolog la Spitalul Clinic SANADOR, în exclusivitate pentru DC Medical.

Ceaiul de cozi de cireșe are un conținut ridicat de potasiu, iar cozile de cireșe au un puternic efect diuretic, depurativ și antiinflamator.

Astfel, acest ceai este recomandat împotriva infecțiilor urinare ușoare, dar și acute.

Pentru asta, se recomandă un consum zilnic de 3 căni de ceai de cozi de cireș pe zi, în cure de 30 de zile.

Ceaiul de cozi de cireșe îmbunătățește funcționarea optimă a rinichilor și este indicat pentru durerile din zona lombară, partea inferioară a spatelui.

Mai multe despre ceaiul de cozi de cireșe - citește mai departe

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel