Ceapa verde, efecte terapeutice. Te ajută la SLABIT și distruge cheagurile de sânge

Anisia Nica |
Data actualizării: | Data publicării:
ceapa verde FOTO: Pexels @karolina grabowska
ceapa verde FOTO: Pexels @karolina grabowska

Care sunt efectele consumului de ceapă verde și ce proprietăți terapeutice are planta?

Venirea primăverii ne aduce unele delicii culinare care, pe lângă aportul nutritiv pe care ni-l oferă au și proprietăți terapeutice. Ceapa verde este cultivată de mii de ani ca plantă legumicolă și pentru efectele ei terapeutice.

Bogată în vitamine

Ceapa verde conține tiamină (Vitamina B1), riboflavină (Vitamina B2), vitamina A, vitamina C, Vitamina E și folați (Vitamina B9). Vitamina A menține vederea sănătoasă, Vitamina E are un puternic efect antioxidant, iar Vitamina C este aliatul unui sistem imunitar puternic. Vitaminele din complexul B mențin celulele tinere, intervin în funcționarea normală a sistemului nervos și cresc tonusul muscular.

Sursă de minerale

Ceapa verde este o sursă bogată de minerale, precum: sodiu, potasiu, calciu, cupru, zinc, fier, fosfor, crom, mangan, iod, sulf și molibden. Aceste componente din ceapă mențin sănătatea oaselor, contribuie la sănătatea pielii, previn riscul apariției bolilor de inimă și cresc sistemul imunitar.

Ajută la slăbit

Conținutul scăzut în calorii, grăsimi și crescut în fibre face ceapa verde un aliment recomandat în dietele pentru slăbit. Totodată, ceapa verde are și efect detoxifiant.

Efecte terapeutice

Ceapa verde are acțiune fibrinolitică, adică de distrugere a cheagurilor de sânge. Acest lucru previne apariția trombozelor și a infarctului miocardic.

Prin proprietățile sale diuretice, ceapa verde grăbește eliminarea ureei și este recomandată în unele boli renale, precum: azotemie sau hidropizie (acumularea anormală de fluide în anumite cavitați ale corpului). De asemenea, planta ajută la eliminarea sodiului din corp și previne apariția edemelor. Vezi și: Edemul: ce este și cum se tratează. RETENȚIA DE APĂ și consumul de SARE

La fel ca și usturoiul, ceapa verde are efect antioxidant datorită conținutului său în flavonoide, sulf și Vitamina C. 

Unele afecțiuni respiratorii, tusea și astmul pot fi ameliorate prin consumul de ceapă verde. Acest lucru se datorează acțiunii antimicrobiene și antiinflamatoare.

Consumul de ceapă are și efecte antiparazitare, iar sucul de ceapă este un remediu naturist în combaterea paraziților intestinali

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel