Cele 5 alimente pline de vitamine, colagen și niacinamide care îți mențin pielea elastică și tânără. Giurcăneanu: Sunt excepțional de bune

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Cele 5 alimente - Foto: Freepick @lookstudio
Cele 5 alimente - Foto: Freepick @lookstudio

Care sunt cele 5 alimente din care ne putem lua vitaminele bune pentru piele. Lista alimentelor care ne mențin pielea tânără și sănătoasă.

Menținerea unei pieli sănătoase și strălucitoare este o prioritate pentru mulți oameni, motiv pentru care industria îngrijirii pielii este în plină expansiune la nivel mondial.

Cu toate acestea, chiar dacă utilizarea produselor de îngrijire a pielii, cum ar fi cremele hidratante, serurile și cremele pentru ochi, poate ajuta la îmbunătățirea aspectului pielii, dieta și stilul de viață joacă un rol semnificativ în sănătatea pielii, de asemenea.

În timp ce urmarea unei diete sănătoase, bogată în alimente bogate în nutrienți, este esențială pentru o piele sănătoasă, unele persoane se întreabă dacă suplimentele - inclusiv vitaminele, mineralele și acizii grași, cum ar fi uleiul de pește - pot îmbunătăți aspectul pielii.

Ei bine, colagenul, niacinamidele, vitamina D, biotina, vitamina E sunt vitamine care stimulează țesutul pielii și care mențin elasticitatea, sănătatea și tinerețea pielii. 

Întrebat despre alimentele din care am putea lua aceste vitamine, medicul dermatolog Călin Giurcăneanu ne-a explicat că există soluții naturale pentru cei care nu vor să folosească suplimente.

"Sunt foarte multe alimente, spre exemplu sunt alimente din categoria lactatelor care cuprind foarte multe vitamine, inclusiv bio-elemente cum ar fi magneziu, cum ar fi calciu.

Deci preparate din lapte sunt foarte, foarte bune. 

Carnea de pește, pește alb mai ales, uleiul de pește de acest gen care se găsește în tot felul de balele, somon... astea sunt foarte, foarte bune de asemenea pentru procesele de regenerare și de rejuvenare.

Sigur, dacă luăm legume vegetale, roșiile sunt excepțional de bune din toate punctele de vedere.

Bineînțeles ceapa și cartoful.

Cartoful are multă vitamina A, spre exemplu.

Deci sunt o serie întreagă de alimente bune", a declarat medicul dermatolog Călin Giurcăneanu, în exclusivitate pentru DC Medical.

S-a demonstrat că omega-3 din uleiul de pește este benefic pentru sănătate în mai multe moduri. Grăsimile Omega-3 joacă roluri importante în funcționarea pielii, iar un aport inadecvat al acestora poate afecta negativ pielea dumneavoastră și chiar provoca boli de piele.

Cercetările sugerează că suplimentele de omega-3 pot fi benefice pentru cei cu afecțiuni ale pielii, cum ar fi dermatita atopică, psoriazisul, acneea și ulcerele cutanate. Suplimentele de omega-3 pot ajuta, de asemenea, la protejarea împotriva cancerelor de piele.

Băile cu lapte, bune sau nu? Detaliul nespus de nimeni

 

Laptele a fost promovat ca fiind bun pentru piele. Încă din Antichitate, zeița Cleopatra făcea baie în lapte de măgăriță. Întrebat dacă sunt bune băile de lapte și dacă s-ar mai putea practica și în prezent ca ajutor pentru piele, medicul Călin Giurcăneanu a spus că nu mai este recomandat, tocmai pentru că laptele din ziua de azi nu mai este la fel de natural ca pe vremuri. 

"Pare puțin igienic. Eu mă refeream la alimente, dar îmbăiatul în lapte nu este de luat în calcul, pentru că pe vremuri laptele era nepasteurizat, nu era plin de bacterii.

Și Hipocrate nu recomanda. Țin minte că am citit o chestiune legată de Hipocrate care nu recomanda băinile în lapte. Și asta era cu 400 de ani înaintea erei noastre", a conchis medicul dermatolog.

 

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel