Cele două persoane de la Cluj, infectate cu noua tulpină, nu au fost în Marea Britanie și nici în contact cu cineva care ar fi fost acolo

DCMedical Team |
Data publicării:
Pandemie
Pandemie

Două persoane din Cluj, infectate cu noua tulpină britanică a COVID-19 spun că nu au fost în Marea Britanie și nici nu au intrat în contact cu cineva care ar fi fost acolo. 

Prefectura Cluj a anunțat, astăzi, referitor la cele două cazuri depistate cu tulpina britanică în Cluj, că este vorba despre două persoane de 29, respectiv 54 ani, cu domiciliul în alte județe, dar rezidenți în județul Cluj.
Cele două persoane au fost confirmate pozitiv cu COVID-19, iar analizele ulterioare au scos la iveală că este vorba despre tulpina britanică.
Au fost izolate acasă pe 14 zile, fiind depistate cu COVID-19 în 14 ianuarie 2021.
"Starea lor de sănătate nu a necesitat spitalizare. Din ancheta epidemiologică nu a rezultat faptul că au călătorit în Marea Britanie sau că ar fi intrat în contact cu vreo persoană provenită din aceasta zonă. Nu exista nicio legătură epidemiologică între cele două cazuri", a declarat prefectul de Cluj, Mircea Abrudan.
Ministerul Sănătății a anunțat, vineri, că încă 10 noi cazuri cu noua variantă de Sars Cov- 2 au fost identificate în România. Probele s-au recoltat din București, Cluj, Vâlcea, Galați, Târgoviște, Slobozia și Călărași.
Potrivit raportului, probele ce conțin noua tulpină provin din București, 6 probe, din Vâlcea, 2 probe, și din Cluj, 2 probe.
În prezent sunt raportate 18 cazuri cu noua variantă de Sars-CoV-2, notează Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel