Cele mai bune ceaiuri pentru slăbit. Ce trebuie să știi despre fiecare în parte

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
cele mai bune ceaiuri foto:Freepik
cele mai bune ceaiuri foto:Freepik

Cele mai bune ceaiuri pentru slăbit. Care sunt beneficiile uimitoare pe care le aduc sănătății generale.

Printre beneficiile pentru sănătate aduse de ceaiuri, se numără și capacitatea de a susține pierderea în greutate și îmbunătățirea stării generale de sănătate.

Vezi și: Hipotermia: cauze, simptome, tratament. Boala poate apărea și în lunile de vară

Ceaiul Verde

Unul dintre cele mai cunoscute tipuri de ceai, ceaiul verde, a fost asociat cu numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv pierderea în greutate. Cercetările au arătat că acesta conține antioxidanți puternici, cum ar fi catechinele, care pot accelera metabolismul și stimula arderea grăsimilor. Se pare că efectele benefice ale ceaiului verde apar la doze mai mici de 800 de miligrame pe zi, în studii desfășurate pe o perioadă de 8 săptămâni sau mai mult. Catechinele, antioxidanții naturali din ceaiul verde, par să sprijine metabolismul și arderea grăsimilor, contribuind astfel la pierderea în greutate.

Ceaiul Puerh

Cunoscut și sub denumirile de ceai pu'er sau puerh, acest tip de ceai chinezesc negru a fost supus unui proces de fermentare, care îi conferă arome terestre și unicitate. Studiile au sugerat că ceaiul puerh poate contribui la scăderea nivelului de zahăr din sânge și reglarea metabolismului acizilor grași. Rezultatele unui studiu au arătat că consumul zilnic de ceai puerh a dus la scăderea în greutate, reducerea IMC-ului și a nivelurilor de trigliceride și colesterol la participanții la studiu.

Ceaiul Negru

Ceaiul negru, supus oxidării mai intense decât alte varietăți, precum ceaiul verde sau alb, are propriile sale avantaje în lupta împotriva kilogramelor în plus. Un studiu din 2014 a arătat că consumul zilnic de 3 căni de ceai negru timp de 3 luni a dus la o creștere semnificativă a pierderii în greutate și la reducerea circumferinței taliei, comparativ cu un grup de control care consuma o băutură cu conținut similar de cofeină.

Se crede că polifenolii și flavonele din ceaiul negru pot contribui la pierderea în greutate prin reducerea absorbției de calorii, promovarea metabolismului grăsimilor și scăderea stresului oxidativ.

Ceaiul Oolong

Oolong, un ceai tradițional chinezesc parțial oxidat, se situează undeva între ceaiul verde și cel negru, în ceea ce privește oxidarea și culoarea. Studiile au arătat că acesta poate contribui la pierderea în greutate prin îmbunătățirea arderea grăsimilor și accelerarea metabolismului. 

Consumul zilnic de ceai oolong timp de 14 zile a crescut arderea grăsimilor cu 20%, sugerează un alt studiu. Aceste rezultate promițătoare indică faptul că ceaiul oolong ar putea fi benefic pentru pierderea în greutate și îmbunătățirea metabolismului.

Ceaiul Alb

Ceaiul alb se remarcă printre celelalte tipuri de ceai, datorită procesării minime și recoltării la o vârstă fragedă a plantei de ceai. Gustul său subtil, delicat și ușor dulceag este însoțit de beneficii pentru sănătate, inclusiv potențialul de a ajuta la pierderea în greutate. Studiile au arătat că ceaiul alb este bogat în catechine, compuși care pot sprijini pierderea în greutate. 

Ceaiurile Hibiscus și Rooibos

Ceaiurile hibiscus sau rooibos, sunt adorate pentru gustul lor variat și faptul că sunt lipsite de cofeină. Acestea implică infuzarea de ierburi, condimente și fructe în apă fierbinte, oferind nu doar o alternativă sănătoasă la ceaiurile tradiționale, ci și beneficii pentru pierderea în greutate.

Vezi și: Urina neagră, semnul cancerului. Care sunt cauzele care pot duce la închiderea culorii urinei

Este important să subliniem că, înainte de a începe orice regim de pierdere în greutate, este recomandat să medicul specialist. De asemenea, fiecare organism reacționează diferit la substanțele active din ceaiuri, iar rezultatele pot varia de la o persoană la alta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel