Cele mai PUTERNICE alimente anti-cancer. Sunt cinci la număr

Cele șase alimente care pot combate cancerul sunt recomandate de cunoscutul medic William W. Li.
1. Soia
Cercetările arată că soia este legată de longevitate și o sănătate mai bună. Într-un studiu realizat pe mai mult de 5.000 de femei cu cancer mamar, cu cât femeile au mâncat mai multă soia, cu atât au trăit mai mult. Consumul de soia a fost asociat cu o scădere, cu aproape 30%, a riscului de deces.
Ai nevoie de aproximativ 10 grame de proteine din soia pe zi.
2. Ceai verde
Există studii epidemiologice remarcabile care susțin beneficiile pentru sănătate ale ceaiului verde. Spre exemplu, Studiul privind sănătatea femeilor din Shanghai a urmărit 69.000 de femei și a constatat că cele care au băut ceai de cel puțin 3 ori pe săptămână au redus cu 37% riscul de cancer de colon, comparativ cu femeile care nu au consumat ceai verde.
Modul în care se prepară ceaiul poate face diferența. Scufundarea unui săculeț de ceai în sus și în jos, timp de câteva minute, este mai bună decât lăsarea acestuia să stea doar pe fundul cupei.
Ceaiul verde conține un bioactiv numit EGCG, care produce o enzimă antioxidantă naturală numită GSTP1, cu rol de a proteja ADN-ul de stresul oxidativ.
3. Roșii
Roșiile conțin licopen chimic, care restricționează creșterea vaselor de sânge. Gătirea roșiilor în ulei de măsline mărește absorbția licopenului de două ori mai mult. Pentru niveluri ridicate de licopen, căutați: roșii San Marzano, roșii cherry.
4. Vin rosu
Deși vinul conține câteva sute de compuși bioactivi, cel mai cunoscut este resveratrolul. Dar vinul roșu conține, de asemenea, polifenoli benefici, cum ar fi catehine, acid galic, quercetină și acid cafeic, printre altele despre care se știe că sunt antianginoase.
Cele mai puternice vinuri antianginoase sunt Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc și Petit Verdot. Rețineți că nivelurile ridicate de consum de alcool, inclusiv vinul, sunt periculoase și pot provoca fibrilație atrială, accident vascular cerebral hemoragic și cardiomiopatie, precum și cancer esofagian și hepatic. Totul cu măsură.
5. Bere
Berea conține xanthohumerol, care este un bioactiv antiangiogenic. Un studiu amplu, întreprins de Institutul Național al Cancerului din SUA, a fost Procesul de screening al cancerului de prostată, plămân, colorectal și ovarian, în care au fost înscriși 107.998 de persoane. A fost efectuată o analiză a legăturii dintre consumul de bere și cancerul de rinichi, cunoscut și sub numele de carcinom cu celule renale. Studiul a constatat că un consum de aproximativ cinci beri pe săptămână a redus riscul de cancer la rinichi cu 33 la sută.
Cine este dr. William W. Li
Dr. William W. Li este medic și om de știință cunoscut în toată lumea, mai ales ca lider al Fundației pentru Angiogeneză, în cadrul căreia a avut contribuții revoluționare la înțelegerea a peste 70 de boli (inclusiv cancer, diabet, orbire, boli de inimă, obezitate). A publicat peste 100 de articole științifice în reviste ca Science, New England Journal of Medicine, Lancet și a predat la universități prestigioase, cum ar fi Harvard, Tufts și Dartmouth Medical School. Can We Eat to Starve Cancer, discursul de la TED Talk al doctorului Li, care se bazează pe impresionantele sale descoperiri despre angiogeneză, are peste 11 milioane de vizualizări și este unul dintre cele mai bune discursuri TED Talks din toate timpurile.
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
De ce să NU mai porți niciodată pantofii de stradă în casă? Adevărul șocant despre ce aducem pe tălpi!
Febra denga şi chikungunya, în curând endemice în Europa. Ce arată un studiu nou
De ce apare durerea în piept în timpul unui infarct
De ce apare durerea în piept, cel mai important semn al unui infarct miocardic?
Un medic dezvăluie cele 7 boli care apar imediat după sărbători: Se agravează imediat
Un medic dezvăluie 7 boli care se agravează după sărbători. Mesele de sărbători pot face mai mult rău decât ai crede.
Testul simplu din salivă care îți spune dacă faci cancer, Alzheimer sau diabet
Câteva picături de salivă pot dezvălui acum ceea ce înainte necesita un bisturiu, o seringă sau o scanare.
Aplicația AI care monitorizează anemia
Cercetătorii americani au dezvoltat o aplicaţie asistată de AI pentru monitorizarea anemiei.
Poate curățenia excesivă să îți afecteze sistemul imunitar? Ipoteza igienei și implicațiile sale asupra imunității organismului
Toxina bacteriană, cauza pentru cancerul de colon la tineri
Expunerea la toxina bacteriană poate explica creșterea cancerului de colon la vârste mai fragede.
Ce este starea de rău, de fapt? Cauzele care provoacă senzația bruscă de neliniște, disconfort, oboseală
Alimente contaminate cu PFAS. Ai mâncat ASTA? Riști cancer, infertilitate și boli hepatice
Ouă, lapte și pește cu CANCER, boli hormonale și infertilitate în ele! Ai mâncat ASTA? Au PFAS, ceva ce NU ar trebui să existe nicăieri!
De ce ai o stare de amețeală fără să amețești, de fapt. Nu ignora acest semn
De ce ai o stare de amețeală fără să amețești, de fapt? Semnul pe care ți-l transmite corpul.
Impactul percepțiilor pozitive asupra declanșării și evoluției declinului cognitiv la vârstnici
5 semne aparent banale care îți spun că ai probleme cu ficatul. Numărul 3 sigur îl ignori!
Cele 5 semne banale care îți arată că ai probleme cu ficatul. Le ignori zilnic și habar nu aveai că e de la ficat.
Monitorizarea pacienților cu esofag Barrett prin endoscopie ar putea fi exagerată
Operația care salvează de AVC... s-ar putea să fie inutilă pentru majoritatea pacienților. Ce arată un nou studiu
Adevărul despre apendice! De ce NASA nu mai scoate apenicele astronauților?
Omega-3 poate preveni diabetul și bolile cardiovasculare. Medicii sunt uimiți
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Ești mereu obosit? Nu e lene! Ai putea avea ME/CFS, o boală despre care nimeni nu vorbește
Piloerecția sau de ce ai senzația că ți se ridică părul pe cap. Ce ascunde, de fapt, acest sentiment
De ce ai senzația că ți se ridică părul pe cap. Ce ascunde, de fapt, acest sentiment.
Un algoritm poate descoperi atacul de cord și fracturile
Un nou algoritm a fost dezvoltat pentru identificarea riscului cardiac şi al fracturilor.