CETUXIMABUM - prospect

Soluție perfuzabilă. Foto: Pexels
Soluție perfuzabilă. Foto: Pexels

CETUXIMABUM - prospect. Acţiune: Antineoplazic; anticorp monoclonal, care se leagă de receptorul pentru factorul de creştere epidermică (EGFR).

CETUXIMABUM - prospect

Denumirea comericală: ERBITUX

Prezentare: Soluție perfuzabilă

Indicații: Tratamentul pacienţilor cu cancer colorectal metastatic care prezintă gena KRAS de tip sălbatic şi care exprimă receptorul pentru factorul de creştere epidermică (RFCE): a) în asociere cu chimioterapie pe bază de irinotecan; b) ca tratament de primă linie, în asociere cu FOLFOX; c) în monoterapie la pacienţii la care terapia pe bază de oxaliplatină şi irinotecan a eşuat şi care prezintă intoleranţă la irinotecan. Tratamentul pacienţilor cu cancer cu celule scuamoase al capului şi gâtului: a) în asociere cu radioterapia pentru boala local avansată; b) în asociere cu chimioterapia pe bază de platină pentru boala recurentă şi/sau metastatică.

Contraindicații: Hipersensibilitate.

Atenție!: Pacienţii trebuie monitorizaţi câteva ore după administrare. Fotosensibilizant. Trebuie întrerupt tratamentul în cazul apariţiei toxicităţii pulmonare. Monitorizarea electroliţilor serici. Sarcină şi alăptare.

Reacții adverse: Foarte frecvente: hipomagnezemie; creşterea valorilor concentraţiilor enzimelor hepatice; reacţii cutanate. Frecvente: deshidratare, în special datorată diareei sau mucozitei; hipocalcemie; anorexie care poate duce la scădere ponderală; cefalee; conjunctivită; diaree, greaţă, vărsături; oboseală. Mai puţin frecvente: blefarită, cheratită; tromboză venoasă profundă; embolie pulmonară, boală pulmonară interstiţială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2023 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0