CETUXIMABUM - prospect

DCMedical Team / 07 apr 2021 / 23:31
Soluție perfuzabilă. Foto: Pexels
Soluție perfuzabilă. Foto: Pexels

CETUXIMABUM - prospect. Acţiune: Antineoplazic; anticorp monoclonal, care se leagă de receptorul pentru factorul de creştere epidermică (EGFR).

CETUXIMABUM - prospect

Denumirea comericală: ERBITUX

Prezentare: Soluție perfuzabilă

Indicații: Tratamentul pacienţilor cu cancer colorectal metastatic care prezintă gena KRAS de tip sălbatic şi care exprimă receptorul pentru factorul de creştere epidermică (RFCE): a) în asociere cu chimioterapie pe bază de irinotecan; b) ca tratament de primă linie, în asociere cu FOLFOX; c) în monoterapie la pacienţii la care terapia pe bază de oxaliplatină şi irinotecan a eşuat şi care prezintă intoleranţă la irinotecan. Tratamentul pacienţilor cu cancer cu celule scuamoase al capului şi gâtului: a) în asociere cu radioterapia pentru boala local avansată; b) în asociere cu chimioterapia pe bază de platină pentru boala recurentă şi/sau metastatică.

Contraindicații: Hipersensibilitate.

Atenție!: Pacienţii trebuie monitorizaţi câteva ore după administrare. Fotosensibilizant. Trebuie întrerupt tratamentul în cazul apariţiei toxicităţii pulmonare. Monitorizarea electroliţilor serici. Sarcină şi alăptare.

Reacții adverse: Foarte frecvente: hipomagnezemie; creşterea valorilor concentraţiilor enzimelor hepatice; reacţii cutanate. Frecvente: deshidratare, în special datorată diareei sau mucozitei; hipocalcemie; anorexie care poate duce la scădere ponderală; cefalee; conjunctivită; diaree, greaţă, vărsături; oboseală. Mai puţin frecvente: blefarită, cheratită; tromboză venoasă profundă; embolie pulmonară, boală pulmonară interstiţială.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy