Chef Cătălin Scărlătescu, rețetă de piftie de porc. Ingredientul secret care îi dă un gust aparte
Chef Cătălin Scărlătescu împărtășește o rețetă de piftie de porc, ca la mama acasă. Care sunt ingredientele pe care le alege cheful pentu ca răciturile să fie...
Chef Cătălin Scărlătescu a împărtășit propria rețetă de răcituri. Piftia de porc preparată de chef Cătălin Scărlătescu este cea pe care i-o făcea bunica sa.
”Pentru mine, Sărbătorile de iarnă vin cu carne de porc, salată boeuf, piftie, cozonaci, așa cum eram obișnuit în copilărie, când bunica era responsabilă cu prepararea acestor bunătăți.
Țin minte că îmi plăcea foarte mult piftia făcută de ea și a rămas una dintre mâncărurile favorite. Și am și un pont pentru voi: folosiți mult usturoi și nu vă feriți de urechile de porc!”, spunea cu ceva timp în urmă chef Cătălin Scărlătescu.
Vezi și: Ingredientul care îți curăță bradul artificial. Îi redă strălucirea și îți menține sănătatea
Chef Cătălin Scărlătescu, rețetă piftie de porc
Celebrul chef bucătar a dezvăluit ingredientele pe care le folosește pentru a prepara piftia de porc. Un ingredient secret le va face să fie adevărate delicatese.
Ingrediente:
- 500 g pulpă de porc
- 500 g picioare de porc
- 1 kg cap de porc, neapărat urechi, ingredientul secret
- doi morcovi mari
- o rădăcină de păstârnac
- o ceapă
- sare
- piper boabe
- 1-2 căpățâni de usturoi pisat
Chef Cătălin Scărlătescu, rețetă piftie de porc - mod de preparare
- Pârlește picioarele și capul de porc.
- Rade apoi ingredientele (picioare, cap, morcovi, păstârnac, ceapă).
- Spală bine ingredientele.
Pune carnea într-o oală și adaugă apă suficientă să acopere ingredientele. Îndepărtează spuma ce se formează la suprafață. Adaugă morcovii, păstârnacul, ceapa, sare și piper după gust.
Fierbe până când carnea se desprinde ușor de pe oase. După fierbere, dezosează carnea și taie-o în bucăți potrivite. Pune bucățile de carne în castroane sau forme de piftie.
Curăță usturoiul și pisează-l bine. Amestecă usturoiul peste 100 ml de supă. Strecoară supa și adaugă zeama cu usturoiul pisat.
Toarnă amestecul de zeamă și usturoi peste bucățile de carne din castroane. Poți adăuga și puțin morcov pentru culoare. Dacă dorești, adaugă frunze de dafin, cimbru sau pătrunjel pentru aromă. Pune castroanele la frigider pentru a se răci și solidifica.
-
-
Colesterolul ridicat din naștere: testele standard nu-l detectează08.12.2025, 14:01
-
Obiceiurile de condus pot trăda primele semne ale declinului cognitiv08.12.2025, 12:37
-
-
Băile de gheață: miracol pentru sănătate sau risc ascuns? Iată ce spune știința
De ce ar trebui să renunți la sandale când zbori. Detalii surprinzătoare despre siguranța în avion
3 flori pe care să NU le oferi niciodată cadou
Cum să faci paste demne de Premiul Nobel. Secretul cremos descoperit de italieni
Ai probleme cu somnul și ești stresat? Cum te poate ajuta un covor. Cum să dormi mai bine prin "împământare"
Vitaminele esențiale după 40 de ani. Suplimente care susțin echilibrul hormonal, oasele și mușchii
Deficiență care provoacă crampe musculare și oboseală cronică: asta îți lipsește. Ce trebuie să mănânci urgent
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Cum scapi de nasul înfundat în 5 minute
Ce să faci dacă ți-ai ars limba: 9 metode simple pentru limba arsă
Cum să folosești eficient aerul condiționat în zilele caniculare
Trucul genial cu tableta pentru mașina de spălat vase. Cum să cureți ușor plita ceramică
Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Cum se spală, de fapt, blugii. Truc genial de la Adina Buzatu
Ce înseamnă când apar păianjeni în casă
Beneficiile mersului desculț pe nisip la mare
Cum să câștigi respectul celor din jur. Nu mai face aceste greșeli! Cuvintele pe care trebuie să le spui
De ce NU e bine să folosești telefonul în baie
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.
Dozatoarele de săpun lichid și dezinfectant: de ce NU ar trebui apăsate de sus?
Acesta este motivul pentru care ar trebui să pui orez în dulap
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
5 greșeli comune în bucătărie care îți pot îmbolnăvi familia. Ai mare grijă la asta
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
