Chirurgii au uitat să-și folosească mâinile. Avertisment dur

Cătălina Burghelea / 30 oct 2018 / 19:27

Chirurgii se luptă să-și folosească mâinile pentru că au petrecut "prea mult timp uitându-se la televizor", mai degrabă decât să manevreze un instrument, așa cum procedează copiii cu jucăriile, este avertismentul dat de un lider academic.

Roger Kneebone, profesor la Imperial College din Londra, a susținut că studenții au devenit "mai puțin competenți și mai puțin siguri" în a-și folosi mâinile.

Profesorul de educație chirurgicală a dat vina pe faptul că tinerii se uită la televizor, în loc să aibe anumite îndeletniciri artistice. Acum, profesorul Kneebone le-a cerut studenților să aibă grijă de educația lor și să învețe să-și folosească mâinile.

"Avem studenți foarte buni, dar nu au cunoștințe tactile generale", a declarat el pentru BBC. Profesorul a adăugat că este foarte importantă dexteritatea pentru chirurgi, datorită nevoii de a coase în timpul operațiilor.

Profesorul Kneebone a susținut că abilitățile "sunt într-adevăr transferabile" și a spus că încearcă să-i facă pe studenți să învețe de la bucătari, în ceea ce privește măsurătorile și cântăritul ingredientelor.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy