Chirurgii au uitat să-și folosească mâinile. Avertisment dur

Chirurgii se luptă să-și folosească mâinile pentru că au petrecut "prea mult timp uitându-se la televizor", mai degrabă decât să manevreze un instrument, așa cum procedează copiii cu jucăriile, este avertismentul dat de un lider academic.

Roger Kneebone, profesor la Imperial College din Londra, a susținut că studenții au devenit "mai puțin competenți și mai puțin siguri" în a-și folosi mâinile.

Profesorul de educație chirurgicală a dat vina pe faptul că tinerii se uită la televizor, în loc să aibe anumite îndeletniciri artistice. Acum, profesorul Kneebone le-a cerut studenților să aibă grijă de educația lor și să învețe să-și folosească mâinile.

"Avem studenți foarte buni, dar nu au cunoștințe tactile generale", a declarat el pentru BBC. Profesorul a adăugat că este foarte importantă dexteritatea pentru chirurgi, datorită nevoii de a coase în timpul operațiilor.

Profesorul Kneebone a susținut că abilitățile "sunt într-adevăr transferabile" și a spus că încearcă să-i facă pe studenți să învețe de la bucătari, în ceea ce privește măsurătorile și cântăritul ingredientelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel