Cinci motive pentru care să mănânci pere zilnic

Angela Sabău |
Data publicării:
Pere. Foto: Pixabay
Pere. Foto: Pixabay

Perele sunt cunoscute pentru efectul lor de a stimula sistemul imunitar. Pe lângă asta însă, aduc o serie de beneficii pentru sănătate.

O veche zicală spune că  „un măr pe zi ține medicul departe”. O alta spune că  „nu putem compara mere cu pere”. Totuși, în acest caz este posibil. Deoarece perele sunt, de asemenea, extrem de sănătoase.

Iată cinci motive pentru care ar trebui să mâncați pere în fiecare zi.

1. Perele sunt minunate pentru inima și vasele de sânge

Acest lucru se datorează fibrei din fructe. Acestea vă pot ajuta să reduceți colesterolul și tensiunea arterială.

2. Risc mai mic de diabet de tip 2

Pe lângă fibre, perele conțin și flavanoli și anticide. Acestea trei se reunesc pentru a reduce riscul de diabet de tip 2. Acest lucru se datorează capacității lor de a crește rezistența la insulină, ceea ce face mai ușor pentru corp absorbția insulinei și glucozei în fluxul sanguin.

3. Sistem imunitar mai puternic

Perele sunt pline de antioxidanți precum vitamina C și cupru. Acești antioxidanți ajută sistemul imunitar să funcționeze mai bine, protejându-te astfel mai bine de boli. Și în zilele noastre este mai mult decât un lux. Și dacă te îmbolnăvești, perele te pot ajuta să te vindeci mai repede.

4. Sunt bune pentru intestine

O pară medie conține aproximativ 20% din fibrele de care avem nevoie zilnic. După cum probabil știți, fibrele sunt bune pentru sistemul digestiv. Fibrele din pere rămân neschimbate pe măsură ce trec prin tractul digestiv. Un avantaj al acestui fapt este că hrănește bacteriile intestinale sănătoase și vă curăță intestinele din interior. De asemenea, perele acționează ca un laxativ ușor care poate ajuta la constipație.

5. Aspectul pielii este îmbunătățit

Uitați de toate cremele și măștile, doar mâncați mai multe pere. Fibrele din pere se asigură că nivelul zahărului din sânge nu fluctuează prea mult, ceea ce înseamnă că colagenul din piele nu este deteriorat. În plus, perele pot ajuta și în lupta împotriva ridurilor. Fructul conține, de asemenea, antioxidanți precum vitamina C, vitamina K și cupru, care vă ajută pielea să rămână sănătoasă. Astfel, pielea dvs. va părea mai fină, mai strălucitoare și mai sănătoasă.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel