Ciucă: Medicii de familie vor fi implicți în testare, în tratamentul anti-COVID şi în informarea privind vaccinarea. Noi măsuri de combatere a valului 5

Dana Lascu |
Data publicării:
Premierul Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, într-o conferință de presă, că implicarea medicilor de familie în extinderea capacității de testare a pacienților, în aplicarea tratamentului și monitorizarea persoanelor cu forme ușoare de COVID-19, precum și în informarea cetățenilor cu privire la vaccinare constituie măsuri care se impun pentru a face față valului 5 al pandemiei.

Premierul Nicolae Ciucă a precizat, înainte de ședința de guvern, că a avut împreună cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, o întâlnire cu medicii de familie, în cadrul căreia a făcut un apel ca aceștia să continue eforturile pentru depășirea pandemiei.

„Vom începe ședința de guvern cu câteva detalii referitoare la continuarea activităților necesare pregătirii gestionării valului 5 al pandemiei COVID-19 și, desigur, cele referitoare la continuarea campaniei de vaccinare. Astăzi, împreună cu domnul ministru Rafila am avut o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor medicilor de familie, pe care îi considerăm ca fiind cei mai aproape de cetățeni și cei care cunosc cel mai bine comunitățile locale. Am făcut apel la dumnealor să continue eforturile pe care le-au făcut până acum, astfel încât împreună să putem depăși cu bine - și sperăm într-o perioadă cât mai scurtă - pandemia de COVID-19”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

Primul ministru a spus că a aflat că 90% dintre medicii de familie sunt vaccinați, ceea ce reprezintă un „lucru îmbucurător”.

„Consider că un lucru demn de subliniat este faptul că acesta poate fi considerat ca fiind cel mai elocvent exemplu de încredere în știință pe care cei care desfășoară această activitate zi de zi îl dau față de cei cărora le acordă asistență medicală”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Premierul a mai spus că se urmărește amplificarea rolului și relevanței medicilor de familie în combaterea pandemiei.

„Pe acest pilon construim rolul cheie pe care îl vor avea medicii de familie în gestionarea pandemiei și, practic, urmărim amplificarea rolului și relevanței pe care dumnealor le au în noul plan pe care l-au realizat colegii noștri de la Ministerul Sănătății și considerăm că, prin implicarea dumnealor în extinderea capacității de testare a pacienților, aplicarea tratamentului și monitorizarea persoanelor cu forme ușoare ale bolii, precum și informarea cetățenilor cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 constituie măsuri care se impuneau pentru a putea să facem față valului 5 al pandemiei COVID-19”, a subliniat Nicolae Ciucă.

Guvernul va aloca toate resursele necesare pentru susținerea sistemului sanitar, a dat asigurări premierul.

„Împreună cu măsurile prezentate de către domnul ministru al Sănătății ieri, aceste acțiuni vin să pregătească cât mai eficient capacitatea noastră de răspuns la valul 5. La nivelul Guvernului vom asigura resursele necesare pentru a susține sistemul sanitar să facă față efectelor pandemiei, iar consultările cu specialiștii trebuie să rămână o constantă în gestionarea crizei sanitare”, a arătat șeful Executivului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel