Coafura care te îmbătrânește. Adaugă ani la aspectul fizic și este dăunătoare și pentru scalp

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
coafura - FOTO: Freepik@benzoix
coafura - FOTO: Freepik@benzoix

Coafura care te îmbătrânește are și efecte dăunătoare asupra scalpului.

Părul nostru este adesea un indicator puternic al îmbătrânirii. Indiferent de culoarea părului și locul din lume de unde provii, semnele îmbătrânirii sunt universale. Încărunțirea, firele mai uscate și părul tern sau fragil sunt toate parte integrantă a acestui proces.

Și chiar dacă nu putem preveni toate schimbările care apar în păr pe măsură ce îmbătrânim, există câteva lucruri pe care le putem face, cum ar fi modul în care alegem să ne aranjăm părul. În timp ce coada de cal ar fi putut fi alegerea ta preferată în liceu și la universitate, este o greșeală de coafură care te îmbătrânește în secret, fără a menționa că poate provoca dureri de cap.

Acest lucru are legătură cu cantitatea de stres pe care o pui pe firele tale de păr cu acest tip de coafură, potrivit Health Digest.

Coada de cap duce la căderea părului

Aranjarea părului în coadă de cal tot timpul poate duce la ceva numit alopecie de tracțiune, după cum a explicat dermatologul Francesca J. Fusco din New York.

Efectele alopeciei de tracțiune pot fi permanente, în special dacă dăunezi foliculilor de păr, conform Academiei Americane de Dermatologie.

Coadă de cal - FOTO: Freepik@luis_molinero

Vezi și: Substanța care topește colesterolul. Este naturală și previne bolile de inimă

Nu doar linia părului este afectată de coada de cal

Dacă credeai că pierderea părului se va manifesta doar în linia părului, te înșeli amarnic. Purtarea unei benzi elastice strânse în aceeași zonă a șuvițelor tale timp de ani de zile poate stresa și deteriora părul în acea zonă specifică și poate duce la subțierea părului, conform hairstylist-ului Jenna Marie Shafer din New York.

"Când îți legi părul în aceeași coadă de cal în fiecare zi, adaugi stres în aceeași zonă din nou și din nou și din nou, iar în cele din urmă asta va cauza ruperea și ruperea părului la baza coamei", a spus Shafer.

Amintiți-vă că subțierea părului face deja parte din semnele îmbătrânirii. Se pare că purtarea părului într-o coadă de cal în fiecare zi ar putea accelera acest proces.

Orice coafură care trage de părul tău tot timpul, cum ar fi coada de cal îți deteriorează părul și te îmbătrânește în secret în acest proces. Cu toate acestea, există modalități în care îți poți aranja părul pentru a evita îmbătrânirea prematură.

Vezi și: De ce nu este bine să ronțăim între mese. Cinci efecte negative ale acestui obicei

Cum să îți aranjezi părul

Potrivit experților, optează pentru o împletitură mai joasă și mai lejeră, care poate arăta la fel de profesionistă. Dacă mergi la sală, ia în considerare un coc lejer în loc de o împletitură strânsă trasă înapoi care pune stres pe linia părului.

Dacă totuși vrei să folosești coada de cal, evită elasticele care cauzează ruperea și optează pentru accesorii mai prietenoase cu părul, cum ar fi panglicile. Și, orice ai face, evită să dormi cu cozi de cal strânse în timpul nopții.

Când îți prinzi părul, nu face greșeala comună de a-ți peria părul complet greșit, a adăugat artistul de păr și machiaj, Vibha Gusain

"Periază-ți părul de jos în sus și nu de sus în jos, deoarece când periezi de sus, se produc multe încurcături. Este mai bine să începi de jos pentru a trage mai puțin", a explicat ea.

În cele din urmă, este important să-ți amintești că nu este vorba doar despre șampoanele, balsamurile și serurile de păr pe care le folosești sau alimentele pe care le mănânci sau le eviți pentru un păr sănătos. Modul simplu în care îți aranjezi părul poate influența nu doar aspectul său, ci și modul în care începi să arăți mai în vârstă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel