Coaja crocantă la produsele de patiserie. Explicația științifică din spatele savuroaselor preparate
Ungerea cu lapte a produselor de patiserie este micul secret pentru a avea coaja crocantă și a fi savuroase.
Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, spune, într-o postare pe rețelele sociale care este secretul obținerii acelei coji crocante de la cozonac și de la produsele de patiserie.
”Ungerea produselor de patiserie cu lapte, înainte de coacere, sporește formarea unei cruste delicioase (crocante, apetisante)? Laptele este un aliment care conține în mod natural glucide, în acest caz lactoză, care reacționează cu proteinele și dau o reacție de brunificare (reacția Maillard) și în același timp eliberează compuși de aromă. La o temperatură ridicată, precum cea din cuptor, lactoza și proteinele interacționează și produc o aromă de caramel”, explică Dan Vodnar pe Facebook.
-
De câtă Omega-3 avem nevoie zilnic12.12.2025, 22:00
-
-
-
Pâinea albă vs. pâinea integrală: care este cu adevărat mai sănătoasă12.12.2025, 18:00
-
EXCLUSIV Lepra: Prof. univ. dr. Carmen Dorobăț clarifică riscurile12.12.2025, 15:46
Substanțele din cosmetice și unghiile false pot declanșa probleme grave de sănătate
Îngrijirea corectă a ochilor: 5 pași esențiali pentru a menține sănătatea oculară
Este bine să îți îndepărtezi părul facial? Ce spun medicii
De ce te mănâncă scalpul: 8 cauze surprinzătoare. Soluția care te scapă rapid de mâncărime
Scorțișoara în frumusețe. Tratamente naturale pentru păr
Otrava care ne afectează sistemul endocrin. Duce la boli grave, inclusiv cancer
Cum să alegi o cremă bună pentru iarnă: nu după miros, ci după ingrediente
Scapă de mâinile uscate peste noapte. Soluția simplă e deja în casă
Cât de des ar trebui să îți speli lenjeria de pat pe timpul iernii. Temperatura la care trebuie spălate
Cât de des ar trebui să îți speli lenjeria de pat pe timpul iernii. Temperatura la care trebuie spălate.
Apa micelară - trebuie clătită sau nu? Adevărul dermatologilor. Ai folosit-o greșit până acum!
Dermatologii avertizează! Adevărul despre apa micelară. Trebuie clătită sau nu? Cum îți distrugi pielea fără să-ți dai seama.
Alimentele care îți protejează dinții. Întăresc smalțul
Buzele injectate pot afecta rinichii. Ce nu spune nimeni despre "buzele de păstrăv" și buzele mari. Efecte secundare pe viață
Conservanți cancerigeni, identificați în produse de îngrijire personală
Acest produs pe care îl folosim zilnic poate duce la cancer. Medicii trag un semnal de alarmă.
Măști coreene care fac minuni pentru tenul deshidratat
Uscarea hainelor în casă îți distruge plămânii. Greșeala pe care o faci iarna. Asta șterge mucegaiul
De ce uscarea hainelor în interior vă poate pune sănătatea în pericol. Lucrul care reduce riscul de formare a mucegaiului.
Cum se folosește, de fapt, piatra ponce. Ce nu știai despre ea
Secrete pentru unghii sănătoase și frumoase în sezonul rece. Cum să le îngrijești
Obiectul de îngrijire pe care nu trebuie să îl folosești. Îți afectează pielea
Obiectul de îngrijire pe care nu trebuie să îl folosești. Îți afectează pielea.
Dacă folosești produse cosmetice, trebuie să știi asta! Atenție la HEMA. Florin Buicu: Testați pe o porțiune mică de piele
Uleiul de semințe de dovleac: secretul natural care poate opri căderea părului
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Greșelile banale care fac ridurile de pe frunte mai vizibile
Ce să nu faci înainte de a merge la piscină sau la mare. Avertismentul unui medic dermatolog
Ce să nu faci înainte de a merge la piscină sau la mare. Avertismentul unui medic dermatolog.
