Cogniție, bebeluși: ce ar trebui să consume gravidele pentru a avea copii deștepți

Angela Sabău |
Data publicării:
Bebeluși
Bebeluși

Alimentația viitoarelor mame are un efect asupra cogniției bebelușilor, lucru demonstrat de cercetători prin studii de laborator.

Analiza unui studiu al Universității din Alberta, realizat în 2016, confirmă faptul că femeile însărcinate care mănâncă mai multe fructe în timpul sarcinii ar putea favoriza dezvoltarea cognitivă a bebelușilor lor. „Cercetările noastre au urmărit rezultatele studiului inițial CHILD Cohort, care a constatat că consumul de fructe la mamele însărcinate influențează capacitatea de cunoaștere ale bebelușului până la un an după naștere”, a declarat Claire Scavuzzo, cercetător post-doctoral în psihologie, coautor al studiului.

„Deși rezultatele studiului (original) au fost incitante, acestea nu au putut stabili dacă doar consumul de fructe a determinat îmbunătățiri ale cunoașterii sugarului.”

Pentru a stabili dacă fructele au fost cu adevărat factorul care influențează cogniția sugarului, oamenii de știință au urmărit să reproducă rezultatele studiului inițial.

Rezultate confirmate 

Ei au descoperit că șobolanii născuți din mame care și-au luat dietele suplimentate cu suc de fructe au performat semnificativ mai bine la testele de memorie - în concordanță cu studiul anterior.

„Descoperirile noastre au replicat ceea ce s-a găsit la om și la musculița de oțet. Într-un mod controlat, izolat, am fost în măsură să confirmăm un rol al expunerii prenatale la consumul de fructe asupra dezvoltării cognitive a nou-născuților”, a explicat Scavuzzo.

„Noi vedem aceasta ca fiind o informație deosebit de valoroasă pentru mamele gravide, deoarece aceasta oferă o intervenție dietetică non-farmacologică, pentru a stimula dezvoltarea creierului sugarilor. Ideea că nutriția poate avea, de asemenea, un impact asupra sănătății mintale și a cunoașterii, a început recent să câștige atenție”, a declarat coautorul conducător Rachel Ward-Flanagan. „Oamenii doresc să poată oferi copiilor lor cel mai bun început posibil în viață, iar din concluziile noastre, se pare că o dietă îmbogățită cu fructe este o modalitate posibilă de a face acest lucru.”

Un student doctorand care a studiat sub supravegherea lui Clayton Dickson, Ward-Flanagan, s-a angajat în studiul de urmărire cu Scavuzzo în colaborare cu profesorii de pediatrie Francois Bolduc și Piushkumar Mandhane.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel