Colegiul Medicilor Stomatologi, AUTOSESIZAT în scandalul dentistului acuzat de viol de Ștefania Costache (Lolrelai)

Dana Lascu |
Data publicării:
Ștefania Costache (Lolrelai). Foto: Facebook
Ștefania Costache (Lolrelai). Foto: Facebook

Colegiul Medicilor Stomatologi din România (CMSR) s-a autosesizat în cazul medicului stomatolog acuzat că ar fi abuzat sexual mai multe paciente, printre care și Ștefania Costache (Lolrelai) de la iUmor și le cere acestora să depună sesizări la CMSR.

„Am decis să începem propria analiză după ce în spațiul public au apărut mai multe mărturii care descriu posibile cazuri de abuz sexual, toate acuzațiile fiind îndreptate către același medic stomatolog. Bineînțeles, vom ține o legătură strânsă și cu autoritățile care vor investiga acest caz și vom oferi toate informațiile pe care le avem despre această persoană. Totodată, medicul este cercetat în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor Stomatologi București motiv pentru care rog persoanele direct implicate în acest caz să depună o sesizare și către noi, cei din Colegiu. Orice informație ne poate fi de ajutor”,  a declarat prof. dr. Ecaterina Ionescu, președintele Colegiului Medicilor Stomatologi din România.

Facem precizarea că în activitatea comisiilor de disciplină din cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi intră strict analiza respectării deontologiei profesionale, a legilor și a regulamentelor profesiei de medic stomatolog, acestea nefiind competente funcțional să se pronunțe cu privire la alte tipuri de răspundere – civilă, penală sau contravențională - pe care le poate atrage o faptă săvârșită de către medicul stomatolog.

Este vorba de scandalul în care Ștefania Costache (Lolrelai) și alte tinere îl acuză pe un stomatolog din București de viol și abuz sexual. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel