Compoziția cremei de față este importantă. La ce trebuie să fii atentă când o cumperi

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Compoziția cremei de față este importantă. Foto: Freepick @freepik
Compoziția cremei de față este importantă. Foto: Freepick @freepik

Compoziția cremei de față este importantă atunci când vrei să o cumperi. Nimănui nu-i place să arunce cremele cumpărate, deoarece nu se potrivesc tenului.

Cum să nu greșești atunci când cumperi o cremă de față? Ce trebuie să știi când mergi la magazinul de cosmetice pentru o cremă, un ser sau mască de față? Cum să nu faci acasă un depozit de produse cosmetice inutile?

La ce ar trebui să fii atent atunci când cumperi o cremă sau o mască de față? De obicei, producătorii scriu pe ambalaj pentru ce fel de ten este potrivită crema: uscat, gras sau normal, dar și care este efectul după utilizare. De asemenea, pe ambalaj este descrisă și metoda de aplicare și compoziția cremei.

Albușul de ou este un aliat al frumuseții. Zece rețete care mereu te vor ajuta

Uleiurile vegetale sunt incluse în cremă pentru a hrăni, a hidrata, a netezi ridurile. Dacă crema conține ulei de jojoba (ulei de Simmondsia chinepsis), atunci crema este potrivită pentru pielea uscată și deshidratată. Uleiul de jojoba este capabil să pătrundă în straturile profunde ale epidermei.

Pentru tenul uscat și sensibil sunt potrivite și cremele care conțin ulei de argan. Uleiul de argan conține lipide utile, acizi grași, antioxidanți care previn îmbătrânirea prematură a celulelor.

Acidul hialuronic, efect asupra buzelor. Diveică: Se recomandă în cantități mici. Menține forma naturală

Pentru hidratarea pielii ridate, alege creme care conțin colagen. Unii producători scriu pe ambalaj că ingredientul colagen este capabil să pătrundă în straturile mai profunde ale dermei și să te scape de riduri. Nu ar trebui să te bazezi pe un astfel de efect. Moleculele de colagen sunt prea mari și nu pot depăși bariera epidermică. Dar rămân pe suprafața pielii și asigură umiditate. Crema cu colagen va fi utilă și pentru pielea uscată.

Glicerina, un remediu economic și dovedit, absoarbe umezeala din aer și o menține în epidermă. O moleculă de glicerol atrage 10 molecule de apă! Dar dacă în compoziția cremei există prea multă glicerină, în timpul utilizării poate apărea o senzație de piele strânsă. Se recomandă aplicarea unui produs cu textură grasă deasupra. Cosmeticele cu glicerină sunt potrivite pentru persoanele care au pielea uscată și normală.

Aceste obiceiuri provoacă riduri în zona ochilor: renunță la ele chiar azi

Peptida de cupru promovează producerea de elastină. Peptida de cupru acționează ca un antioxidant asupra pielii, completează lipsa de umiditate și, de asemenea, stimulează producția de acid hialuronic. Cosmeticele cu peptidă de cupru sunt recomandate pentru utilizare în pigmentare și post-acnee.  

Retinolul este unul dintre cele mai eficiente ingrediente anti-îmbătrânire și antiinflamatoare. Retinolul este bun pentru combaterea acneei. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că, în doze mari, acest ingredient provoacă adesea peeling și roșeață.

Important! Când folosești o cremă cu retinol, reține că aceasta crește sensibilitatea la razele soarelui. Nu uita să-l acoperi cu o cremă cu factor de protecție ridicat.

Pudra de talc, aliatul tău de nădejde: zece 10 moduri în care o poți folosi. Descoperă-le pe toate

Produsele care conțin alcool (etanol, metanol, alcool Denat) au un efect antibacterian ridicat. Trebuie să ai în vedere că alcoolul deshidratează celulele dermei. Ca urmare, probabilitatea apariției ridurilor premature crește, funcția de barieră a epidermei este perturbată, iar pielea devine vulnerabilă la factorii negativi.

Nu se recomandă achiziționarea de produse cosmetice dacă acestea conțin lauril sulfat (Sodium Lauril sulfate), propilenglicol (Propilenglicol), dimeticonă (Dimethicone), ulei de parafină (Petrolatum). 

Nu uita de termenul de valabilitate al produselor cosmetice. Majoritatea cremelor și măștilor au o perioadă de valabilitate de la doi până la trei ani. După deschiderea unui borcan sau tub cu un produs, termenul de valabilitate este redus semnificativ.

Citește cu atenție pe ambalaj cât timp poți păstra produsul după deschiderea ambalajului.  Pentru multe creme și seruri, termenul de valabilitate este redus la 12 luni. Iar cosmeticele care conțin factori de protecție, după deschidere, sunt bune doar timp de șase luni.

Nu neglija pielea gâtului și a decolteului. Urmează aceste sfaturi pentru cele mai bune rezultate

Cremele în borcane deschise se păstrează mai puțin decât cremele cu dozator, deoarece bacteriile pot să prospere într-un mediu lichid și uleios.

Cum scoți crema din borcan? Mulți o fac cu degetele. Dar pe degete sunt mii de bacterii. Dacă vrei să măriți perioada de valabilitate a cremei, scoate-o din borcan cu o lingură specială pentru cosmetice. Desigur, lingura trebuie să fie curată!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel