CONCENTRAT DE ENZIME PROTEOLITICE CU BROMELAINA - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixeles.com
Foto: Pixeles.com

CONCENTRAT DE ENZIME PROTEOLITICE CU BROMELAINA - prospect. Acţiune: Agent de debridare; concentratul de enzime proteolitice îmbogăţi te cu bromelaină dizolvă escarele plăgilor.

CONCENTRAT DE ENZIME PROTEOLITICE CU BROMELAINA - prospect

Denumirea comercială: NEXOBRID

Prezentare: pulbere, gel,

Indicații: Eliminarea escarelor la adulţi cu arsuri termice profunde de gradul II ş i de gradul III.

Contraindicații: Hipersensibilitate la substanţa activă, la ananas sau papaină.

Atenție!: Nu se recomandă utilizarea pentru plăgi de arsură penetrante care în cursul debridării ar putea expune implanturi, stimulatoare cardiace, sau structuri vitale (vase, ochi), pentru plăgi de arsură chimică şi plăgi contaminate cu substanţe radioactive sau alte substanţe periculoase. Precauţie în boli cardiovasculare şi pulmonare, arsuri implicând faţa, tulburări de coagulare, număr redus de trombocite, risc crescut de sângerare. Suplimentar monitorizării de rutină pentru pacienţii cu arsuri, se monitorizează: creşterea temperaturii corpului; semne de procese inflamatorii şi infecţioase locale şi sistemice; afecţi uni care pot fi precipitate sau agravate de premedicaţia analgezică (de ex. dilatarea gastrică, greaţa şi riscul de vărsături bruşte, constipaţie) sau de profilaxia cu antibiotice (de ex. diaree); semne de reacţii alergice locale sau sistemice; efecte potenţi ale asupra hemostazei. Înainte de aplicare trebuie îndepărtate toate medicamentele antibacteriene aplicate topic, pentru că pot scădea eficacitatea tratamentului. Nu este recomandat în timpul sarcinii; se întrerupe alăptarea 4 zile după adm. Foarte importante sunt managementul durerii şi condiţiile aseptice.

Reacții adverse: Foarte frecvente: pirexie, hipertermie. Frecvente: infecţia plăgii; complicaţii la nivelul plăgii (aprofundarea sau deshidratarea plăgii); durere locală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel