Concluzii BOMBĂ după tragedia de la Piatra Neamț: spitale fără avize ISU, aparatură insuficientă

Florina Pop |
Data publicării:
Foto: Exploziv TV Piatra Neamț
Foto: Exploziv TV Piatra Neamț

La o lună de la tragedia de la Spitalul Județean Piatra Neamț s-au făcut publice concluziile rapoartelor anchetatorilor.

Multe nereguli au fost depistate în unități medicale din țară în urma controalelor dispuse de Ministerul Sănătății după tragedia de la Piatra Neamț. 28% dintre spitalele verificate, adică peste 300 de spitale, nu aveau rezervor de apă pentru incendii, iar în secțiile de Terapie Intensivă nu există suficientă aparatură.

O altă concluzie evidențiată în respectivele rapoarte este că unele unități spitalicești nu au autorizație la incendiu - situație întâlnită și în cazu pavilionului de la Matei Balș unde a avut loc vineri un incendiu puternic. Situația se  repetă în multe spitale întrucât clădirile spitalelor sunt vechi  și nu pot îndeplini circuitele actuale necesare, arată jurnaliștii digi24.

Senatorul medic Laszlo Attila a declarat luni, 1 februarie, că, conform legislației în vigoare, spitalele mai ales cele COVID-19 nu au voie să refuze pacienții. De asta, ajung să facă improvizații internând în același salon mai mulți oameni decât ar trebui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel