Alimentul simplu care îți calmează creierul. Previne degradarea neurologică
Alimentul simplu care îți calmează creierul. Previne degradarea neurologică.
Un nou studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Pennsylvania, SUA, susține că există o asociere între consumul de ciuperci în fiecare zi și o probabilitate mai mică de a experimenta depresie. ...
Cercetătorii de la Colegiul de Medicină al Universității din Pennsylvania, SUA, au cercetat potențialele beneficii pentru sănătate ale consumului de ciuperci. Aceștia au publicat al treilea studiu care a descoperit o asociere între consumul de ciuperci și riscul de moarte prematură.
Ei susțin că persoanele care mănâncă cantități moderate de ciuperci ar fi mai puțin susceptibile de a experimenta depresie. S-au efectuat puține cercetări asupra posibilelor proprietăți antidepresive ale ciupercilor. Studiile anterioare au fost mici studii clinice care au implicat mai puțin de 100 de participanți.
La studiul, publicat în Journal of Affective Disorders, au participat 24.699 de voluntari care au completat chestionare de două ori despre toate alimentele pe care le consumaseră în ultimele 24 de ore. Cercetătorii presupun că proprietățile antidepresive ale ciupercilor pot fi legate de compuși specifici prezenți în ciuperci. Autorul principal al studiului, Djibril Ba, sugerează că ”ciupercile sunt cea mai mare sursă dietetică de aminoacid ergotioneină - un antiinflamator, care nu poate fi sintetizat de oameni. Având niveluri ridicate de acest lucru poate reduce riscul de stres oxidativ, care ar putea reduce și simptomele depresiei”.
Potrivit autorilor studiului, ciupercile conțin și antioxidanți, care ar avea calități antidepresive. O altă posibilă influență poate fi prezența potasiului.
O altă idee avansată de cercetători e că unele ciuperci ”pot stimula expresia factorilor neurotrofici, cum ar fi sinteza factorului de creștere a nervilor, care ar putea avea un impact potențial asupra prevenirii tulburărilor neuropsihiatrice, inclusiv a depresiei majore”, arată Medical News Today.
Studiul științific poate fi consultat AICI.
Alimentul simplu care îți calmează creierul. Previne degradarea neurologică.
O simplă fotografie a ochilor poate detecta Alzheimer cu 10 ani înainte. Descoperirea care schimbă totul!
Noi descoperiri privind riscul de Parkinson prin pierderea auzului. Cu fiecare 10 decibeli pierduți, riscul de Parkinson crește cu 57%
Aceste trei lucruri îți afectează creierul, susțin medicii neurologi.
Băutura care protejează creierul. Este un cocktail care ar putea preveni demența.
Obiceiul relaxant care poate provoca AVC. Ce să nu mai faci niciodată.
COVID a generat complicații pe termen lung, iar efectele se văd și în prezent. Apar la 88% din persoanele care au avut COVID.
Ce se întâmplă în creier când îți amintești de ceva. Detaliul major pe care nu ți l-a spus nimeni.
Acesta este secretul unui creier sănătos. Previne pierderile de memorie și nu sunt necesare pastile.
Ce se întâmplă cu vârstnicii. Linia fină care le protejează creierul și le oferă un "scut cognitiv" împotriva declinului mental.