COPAC: Grupuri online de suport pentru pacienții cronici

Dana Lascu / 06 sep 2021 / 14:39
COPAC lansează grupuri de suport online pentru pacienții cu boli cronice. Foto: Pixabay
COPAC lansează grupuri de suport online pentru pacienții cu boli cronice. Foto: Pixabay

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC) din România demarează astăzi programul dedicat grupurilor de suport pentru pacienții cronici.

50 de persoane cu diverse afecțiuni cronice, de la cancer la anxietate, miastenia gravis, diabet, boli cardiovasculare s-a înscris deja Grupuri online de suport organizate de COPAC.

„Ne bucurăm că s-a înscris un număr mare de oameni, acest lucru arată că pacienții cronici au nevoie de suport și susținere mai ales în această perioadă grea de pandemie. Susținerea pacienților prin informare și suport este prioritatea noastră ca organizație și vom continua să dezvoltăm astfel de proiecte”, a declarat Radu Gănescu, președintele COPAC.

„Sperăm că aceste grupuri vor răspunde nevoilor pacienților cronici. În viitor, ne dorim să dezvoltăm acest serviciu dar și altele de care pacienții au nevoie și care nu sunt acoperite de către stat”, a precizat Luminița Vâlcea, coordonatorul programului.

Începând de astăzi, în următoarele 2 luni vor fi organizate 4 grupuri online. Participanții de la fiecare grup va avea minimum 8 ședințe, câte una în fiecare săptămână.

Coordonatorul psihologilor implicați este Cătălina Constantin, psiholog cu mare experiență în terapia cu pacienții cu afecțiuni cronice, ea fiind și președintele Asociației Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă-membră COPAC.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy