Copil decedat, sindrom hemolitic uremic și infecție cu E.coli. Anchetă la Iași

Dana Lascu |
Data publicării:
Tratament spital
Tratament spital

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Iași au demarat o anchetă după ce un copil în vârstă de trei ani a murit la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iași, unde fusese internat cu sindrom hemolitic uremic. Medicii cred că micuțul făcuse o infecție cu Escherichia coli (E. coli).

Copilul s-a simțit rău dinainte de Paște și părinții l-au dus întât la Spitalul de Boli Infecțioase convinși fiind că are o infecție. Autoritățile sanitare au declanșat o anchetă în acest caz.

În câteva zile starea lui s-a agravat

„Copilul a fost internat pe 27 aprilie mai întâi la Spitalul de Boli Infecțioase, după care pe 1 mai a fost adus la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria, unde a decedat. La Spitalul de Boli Infecțioase a ajuns cu diagnostic de posibil rotavirus - avea febră, scaune diareice. I s-a administrat tratament antibiotic și ținând cont că evoluția a fost nefavorabilă, copilul a fost transferat la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria unde s-a ridicat suspiciunea de sindrom hemolitic uremic. În noaptea de 3 spre 4 mai a murit. Pe data de 3 mai am prelevat probe aliment, apă și sanitație de la copil, de la familie și din locuința acestora", a declarat sâmbătă Liviu Stafie, directorul Direcției de Sănătate Publică Iași, citat de Agerpres.

Potrivit declarațiilor acestuia, mâine vor sosi rezultatele analizelor. Potrivit medicilor, sindromul hemolitic uremic este cauzat de infecția cu o tulpină virulentă a bacteriei Escherichia coli (E. coli).

Cum se transmite bacterial și cum te ferești de infecții cu E. coli, aflați AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel