Alertă cu E.coli, 60 de tone de carne de vită infestată

Dana Lascu |
Data publicării:

Alertă cu E.coli în SUA! Aproape 60 de tone de carne de vită au fost retrase de pe piață de o companie din Colorado, după ce a fost declanșat un nou focar de infecție cu E.coli. În urma infecției, o persoană a murit și 17 au fost internate. 

Alertă în SUA! Reprezentanții firmei Cargill Meat Solutions din Colorado a declarat că toate produsele contaminate au fost scoase din rafturile supermarketurilor, iar echipele de la Siguranță Alimentară verifică instalația din fabrica Fort Morgan, unde carnea era ambalată „pentru a ne asigura că vom continua să livrăm alimente sigure", notează medicinenet.com.

Este vorba de 60 de tone de carne de vită. Departamentul american pentru Agricultură a anunțat că respectivul lot de carne a fost produs și ambalat în pe 21 iunie, apoi a fost expediat la magazine în toată țara.

Americanii, îndemnați să verifice ce au în congelatoare

Produsele era ambalate în pachete de unul, 4,5 și 9 kilograme vândute sub mărcile Our Certified, Excel, Sterling Silver, Certified și Fire River Farms. Toate pachetele aveau data de folosire sau de congelare (use or freeze, n.r.) 11 iulie.

Autoritățile le-au cerut americanilor să verifice ce au în congelatoare. Toate produsele suspecte a fi contaminate ar trebui să fie aruncate sau returnate la magazinul unde au fost cumpărate.

Infecția cu E. coli poate provoca diaree și vărsături. Copiii sub cinci ani, adulții în vârstă și persoanele cu sistem imunitar slăbit prezintă riscul apariției sindromului hemolitic uremic, care este un tip de insuficiență renală legată de infecție.

Anul acesta, SUA a fost puternic afectată de toxiinfecții alimentare. Un sortiment de salată de la McDonald's a fost legat de un focar de boli parazitare care a provocat îmbolnăvirea a mai mult de 160 de persoane, apoi pepenii vânduți în supermarket gata tăiați au fost sursa unui focar de salmonella care a afectat cel puțin 60 de persoane, iar în final, salata contaminată cu E.coli a dus la spitalizarea a 193 de americani dar a și ucis 5 oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel