Creștere semnificativă a cazurilor noi de COVID-19
Explozie neașteptată a COVID-19 în România. Cazurile noi se dublează într-o săptămână, iar reinfecțiile alarmante iau amploare!
Specialiștii recomandă ca alimentele cumpărate să fie dezinfectate înainte de a fi puse în frigider. Asta deoarece, potrivit ultimelor cercetări, noul coronavirus poate supraviețui o perioadă...
Dr. Warner Greene, un om de știință și cercetător de vârf al Gladstone Institutes din San Francisco, spune: „Coronavirusurile sunt, prin natura lor, virusuri lipicioase. Ele pot supraviețui o perioadă surprinzătoare de timp pe unele suprafețe, deși mor rapid pe alte suprafețe.”
Cercetările sunt încă în curs pentru tulpina actuală de coronavirus care provoacă COVID-19. Un studiu realizat în 2010 de American Society for Microbiology a investigat efectele temperaturii și umidității asupra coronavirusului SARS, care este strâns legat de virusul COVID-19 (numit oficial SARS-CoV-2). Oamenii de știință au descoperit că noul coronavirus a crescut în mediul cu umiditate scăzută și temperaturi de sub 4 ,4 grade Celsius - același mediu găsit în interiorul unui frigider obișnuit.
Dr. Greene, care este familiarizat cu studiul din 2010, dar nu a fost implicat în acesta, spune că acesta este motivul pentru care trebuie să se recomande tuturor să dezinfecteze produsele alimentare înainte de a le depune în frigider sau la congelator.
„Pentru produse alimentare și cutii și lucruri de genul acesta, eu și soția mea facem acest lucru împreună: luăm un prosop, îl înmuiem în Lisol (dezinfectant), apoi trecem cu adevărat pe suprafața dură a cartonului; a produsului alimentar”, a spus el.
Dr. Greene spune că puteți urma acești pași de fiecare dată când aduceți produse alimentare la domiciliu: „Pregătiți un bol su un vas cu dezinfectant, de preferință pe bază de alcool. Există două lucruri care pot dizolva membrana cornavirusului. Puteți utiliza alcool pentru a face asta, sau săpun și apă. Apoi, înmuiați un prosop în soluția de curățare și îndepărtați-l. Folosiți prosopul umed pentru a șterge bine suprafețele fiecărui recipient alimentar - pungi, cutii, sticle, cutii. Asigurați-vă că faceți acest lucru pe o suprafață curată, precum un blat sau o masă dezinfectate. Decontaminați containerele alimentare înainte de le pune în cămară sau în dulapuri”, spune el. De asemenea, dr. Dreen recomandă să vă spălați mâinile când ați terminat - de fiecare dată!
Despe congelator, dr. Greene spune că nu este clar dacă coronavirusul ar putea supraviețui la temperaturi sub zero grade, dar oricum este o idee bună să dezinfectăm produsele congelate.
„În congelator, este puțin mai problematic faptul că coronavirusul ar putea supraviețui unui dezgheț”, a spus el.
sursa, aici.
Explozie neașteptată a COVID-19 în România. Cazurile noi se dublează într-o săptămână, iar reinfecțiile alarmante iau amploare!
Agenţia americană pentru alimente şi medicamente amână o decizie cheie privind un vaccin anti-COVID-19.
Acesta este unul din cele mai eficiente tratamente împotriva COVID. Tratamentul se administrează în primele zile de la debutul bolii.
Acest material ține COVID la distanță, potrivit medicilor. Are proprietăți antivirale naturale.
Actualizare epidemiologică: cazurile COVID-19 în creștere în Europa.
Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp de 613 zile a fost prezentat de cercetători.
Pandemia rămâne un subiect tabu în China la cinci ani de la înregistrarea primului deces cunoscut legat de COVID-19.
Cererea AstraZeneca pentru medicamentul de prevenire COVID primește o evaluare accelerată în UE.
Acest tratament anti-COVID poate avea efecte secundare importante.
China afirmă că institutul Wuhan nu a fost implicat în crearea virusului COVID-19
Acesta este efectul dramatic pe care COVID îl are asupra creierului. Efectele sunt iremediabile.
Milioane de oameni cred că vaccinul COVID nu este un vaccin real. Care e adevărul, de fapt?