Cazurile COVID-19, în creștere în Europa: Doar jumătate dintre țări au raportat decesele cauzate de COVID
Actualizare epidemiologică: cazurile COVID-19 în creștere în Europa.
Specialiștii recomandă ca alimentele cumpărate să fie dezinfectate înainte de a fi puse în frigider. Asta deoarece, potrivit ultimelor cercetări, noul coronavirus poate supraviețui o perioadă...
Dr. Warner Greene, un om de știință și cercetător de vârf al Gladstone Institutes din San Francisco, spune: „Coronavirusurile sunt, prin natura lor, virusuri lipicioase. Ele pot supraviețui o perioadă surprinzătoare de timp pe unele suprafețe, deși mor rapid pe alte suprafețe.”
Cercetările sunt încă în curs pentru tulpina actuală de coronavirus care provoacă COVID-19. Un studiu realizat în 2010 de American Society for Microbiology a investigat efectele temperaturii și umidității asupra coronavirusului SARS, care este strâns legat de virusul COVID-19 (numit oficial SARS-CoV-2). Oamenii de știință au descoperit că noul coronavirus a crescut în mediul cu umiditate scăzută și temperaturi de sub 4 ,4 grade Celsius - același mediu găsit în interiorul unui frigider obișnuit.
Dr. Greene, care este familiarizat cu studiul din 2010, dar nu a fost implicat în acesta, spune că acesta este motivul pentru care trebuie să se recomande tuturor să dezinfecteze produsele alimentare înainte de a le depune în frigider sau la congelator.
„Pentru produse alimentare și cutii și lucruri de genul acesta, eu și soția mea facem acest lucru împreună: luăm un prosop, îl înmuiem în Lisol (dezinfectant), apoi trecem cu adevărat pe suprafața dură a cartonului; a produsului alimentar”, a spus el.
Dr. Greene spune că puteți urma acești pași de fiecare dată când aduceți produse alimentare la domiciliu: „Pregătiți un bol su un vas cu dezinfectant, de preferință pe bază de alcool. Există două lucruri care pot dizolva membrana cornavirusului. Puteți utiliza alcool pentru a face asta, sau săpun și apă. Apoi, înmuiați un prosop în soluția de curățare și îndepărtați-l. Folosiți prosopul umed pentru a șterge bine suprafețele fiecărui recipient alimentar - pungi, cutii, sticle, cutii. Asigurați-vă că faceți acest lucru pe o suprafață curată, precum un blat sau o masă dezinfectate. Decontaminați containerele alimentare înainte de le pune în cămară sau în dulapuri”, spune el. De asemenea, dr. Dreen recomandă să vă spălați mâinile când ați terminat - de fiecare dată!
Despe congelator, dr. Greene spune că nu este clar dacă coronavirusul ar putea supraviețui la temperaturi sub zero grade, dar oricum este o idee bună să dezinfectăm produsele congelate.
„În congelator, este puțin mai problematic faptul că coronavirusul ar putea supraviețui unui dezgheț”, a spus el.
sursa, aici.
Actualizare epidemiologică: cazurile COVID-19 în creștere în Europa.
COVID mai are încă un efect negativ asupra sănătății. Infecția poate duce la hipertensiune arterială.
Ce trebuie să știm despre varianta EG.5 a COVID-19. Ce este, care sunt simptomele și ce o diferențiază de restul variantelor COVID-19.
Un studiu arată că femeile sunt cu aproape 50% mai expuse riscului de a suferi de long-COVID și explică de ce acest fenomen lovește mai ales femeile de peste 40 de ani.
Pandemia rămâne un subiect tabu în China la cinci ani de la înregistrarea primului deces cunoscut legat de COVID-19.
Medicii au explicat la ce să ne așteptăm în ceea ce privește boala COVID. Ce trebuie să știm despre infecția cu SARS-CoV2.
Un studiu australian a descoperit că pacienții cu long-COVID prezintă umflături ale creierului legate de probleme de memorie și concentrare.
Profesorul universitar dr. Doina Anca Pleșca, medic primar Pediatrie, a vorbit despre tripla agresiune a virusurilor din acest sezon.
Persoanele diabetice care au avut COVID pot dezvolta sechele. Un studiu arată că aceste riscuri nu sunt doar reale, ci și mai accentuate în anumite categorii de indivizi.
China afirmă că institutul Wuhan nu a fost implicat în crearea virusului COVID-19
Uniunea Europeană achiziționează vaccinuri pentru a se pregăti pentru următoarea pandemie.