Coronavirus: Ambulanța va transporta probe biologice

Adisa Codruț / 28 feb 2020 / 20:11
Ambulanță
Ambulanță

Ambulanța va transporta la cerere probe biologice de la persoane suspecte de coronavirus.

Coronavirus, Ambulanță. Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis în ședința de vineri, 28 februarie, ca serviciile publice de ambulanță să asigure, la cerere, autospeciale de tip A pentru efectuarea transportului de probe biologice de la persoanele suspecte de contractarea virusului COVID – 19, în situația în care autospecialele din cadrul DSP sunt indisponibile.

În ce privește linia telefonică dedicată apelanților care solicită informații referitoare la infecția cu Coronavirus, 0800 800 358, aceasta va fi operațională 24 din 24 de ore în perioada imediat următoare.

"În cadrul ședinței s-a aprobat actualizarea normelor existente pentru gestionarea cazurilor de infecție cu Coronavirus. Totodată, vor fi actualizate și chestionarele pe care pasagerii sosiți din zonele afectate trebuie să le completeze la intrarea în țară, dar și formularele pe care pacienții le completează la camerele de gardă ale Unităților de Primiri Urgențe", se mai arată în comunicatul Ministerul Sănătății.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy