Coronavirus: Ambulanța va transporta probe biologice

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ambulanță
Ambulanță

Ambulanța va transporta la cerere probe biologice de la persoane suspecte de coronavirus.

Coronavirus, Ambulanță. Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis în ședința de vineri, 28 februarie, ca serviciile publice de ambulanță să asigure, la cerere, autospeciale de tip A pentru efectuarea transportului de probe biologice de la persoanele suspecte de contractarea virusului COVID – 19, în situația în care autospecialele din cadrul DSP sunt indisponibile.

În ce privește linia telefonică dedicată apelanților care solicită informații referitoare la infecția cu Coronavirus, 0800 800 358, aceasta va fi operațională 24 din 24 de ore în perioada imediat următoare.

"În cadrul ședinței s-a aprobat actualizarea normelor existente pentru gestionarea cazurilor de infecție cu Coronavirus. Totodată, vor fi actualizate și chestionarele pe care pasagerii sosiți din zonele afectate trebuie să le completeze la intrarea în țară, dar și formularele pe care pacienții le completează la camerele de gardă ale Unităților de Primiri Urgențe", se mai arată în comunicatul Ministerul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel