Coronavirus, bilanț: cum au evoluat cifrele în ultimele 24 de ore în Italia

Angela Sabău |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Situația infecțiilor și a deceselor din cauza infecției cu coronavirus este fluctuantă, iar în Italia au fost cele mai dinamice cifre, în ultimele 24 de ore.

Epidemia de coronavirus a ajuns în Italia la 12.462 de cazuri, după ce în urmă cu doar 24 de ore erau 10.149 de cazuri de infecție. Practic, peste 2.300 de cazuri au fost înregistrate într-o singură zi, aici. De asemenea, au fost înregistrate 827 de decese, aproape cu 200 mai mult față de ziua precedentă, când au fost 631 de decese în această țară.

Italia a ajuns, astfel, a doua cea mai afectată țară după China, care a fost epicentrul acestei epidemii.

Vestea bună este că până azi, 1.045 de oameni s-au vindecat, față de 724, câți erau vindecați cu o zi înainte.  

La nivel mondial au fost înregistrate 126.259 de cazuri, față de 119.132 câte erau cu 24 de ore mai devreme. De asemena, au fost 4.638 de decese la nivel mondal, față de 4.284 câte au fost cu 24 de ore mai devreme.

De remarcat este faptul că 68.289 de persoane au fost declarate vidnecate, față de 65.776, care erau vidnecați cu o zi mai devreme. Numărul acestora a crescut foarte mult în 24 de ore, cei mai mușți fiind însă în China.

Datele sunt disponibile pe pagina de web special creată special pentru epidemia de CORONAVIRUS de către specialiștii americani de la John Hopkins  (Coronavirus 2019-nCoV Global Cases by Johns Hopkins CSSE) unde pot fi urmarite în timp real datele colectate de OMS (Organizația Mondială a Sănătății), CDC (Centrele americane pentru Prevenirea Bolilor și Control), ECDC (Centrul European pentru Pevenirea Bolilor și Control), NHC (Comisia Națională Chineză de Sănătate) și DXY (comunitatea online a medicilor și farmaciștilor chinezi). 

În România au fost înregistrate până acum 48 de cazuri, cu șase persoane care s-au însănătoșit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel