Coronavirus: când va fi atins vârful pandemiei și când va începe să scadă, explică Nelu Tătaru

Angela Sabău |
Data publicării:
Coronavirus Covid-19
Coronavirus Covid-19

Când va fi atins vârful pandemiei de coronavirus și când va începe să scadă sunt subiecte despre care a discutat aseară ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a spus că vârful pandemiei ar putea fi atins în a doua jumătate a lunii aprilie. „Dar îl văd mai ascuțit sau mai domol, în funcție de ce vom face noi, atât ca activitate medicală, dar și populația prin măsurile care trebuie respectate”, a spus ministrul Sănătății, joi seară, la TVR 1.

Întrebat ce înseamnă acest vârf în cifre, el a răspuns: „Poate fi în jur de 10.000, poate fi în jur de 15.000, depinde cum avem rata de transmitere locală: accelerată sau nu. Poate fi din cazuri ușoare și medii, din cazuri grele, critice, care necesită suport, și atunci vom avea o aglomerare și vom avea și decese”, a mai spus el.

 

Ministrul Sănătății a mai făcut aprecieri privind finalul pandemiei și când vor începe să se relaxeze măsurile. Despre toate acestea puteți citi pe DC News.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel