Coronavirus: Câte teste pentru diagnostic mai sunt în România

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
teste coronavirus
teste coronavirus

Ministerul Sănătății a inventariat stocul testelor de diagnosticare moleculară pentru detectarea noului coronavirus COVID-19 care mai sunt în România.

Până în prezent au fost lucrate 1.179 de teste. Dintre acestea 1.150 sunt negative și 29 sunt pozitive!

În cele 7 centre din țară (2 in București, Cluj, Iași, Timiș, Constanța și Dolj) sunt peste 1.200 de teste, suficiente până la sfârșitul săptămânii, când vor sosi și celelalte teste care au fost deja comandate, a anunțat Ministerul Sănătății.

Comenzile urmează să ajungă în spitalele de boli infecțioase, începând cu data de 11 martie 2020 și vor asigura necesarul pentru încă 30 de zile.

În acest moment nu este pericolul de a rămâne fără capacitate de diagnosticare a coronavirusului, mai ales că Ministerului Apărării Naționale, prin Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino din București a fost de acord să contribuie la acest efort comun cu dotările existente.

Ca exemplu, în acest moment la Institutul Național de Boli Infrecțioase Prof. Matei Balș, există în stoc 300 de teste, iar mâine urmează să ajungă și cealalte 3.000 comandate din timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel